Στη Βουλή οι δικογραφίες για τις καταγγελίες Καλογρίτσα εναντίον Παππά και για τη Folli Follie

Της Άννας Κανδύλη

Στη Βουλή διαβίβασε αργά χθες το βράδυ το Υπουργείο Δικαιοσύνης τη δικογραφία με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για τον Νίκο Παππά καθώς και αυτή που αφορά τη Folli Follie για τους δύο πρώην υπουργούς, Αλέκο Φλαμπουράρη και Αλέξη Χαρίτση.

Η πρώτη δικογραφία άνοιξε τον περασμένο Ιούλιο, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά του επιχειρηματία η οποία « εμπλουτίστηκε» στη συνέχεια με υπομνήματα και καταθέσεις όπου ο Χρήστος Καλογρίτσας αποδίδει ρόλο «ενορχηστρωτή» στον Νίκο Παππά στην προσπάθεια να κατοχυρωθεί μία από τις τηλεοπτικές άδειες στον διαγωνισμό του 2016 σε πρόσωπα της επιρροής ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αποκαλούμενος και « κόκκινος εργολάβος» ισχυρίζεται , στο πλαίσιο δικαστικής αντιδικίας του με τον κατασκευαστικό λιβανέζικο όμιλο CCC, ότι έκανε μία εικονική συναλλαγή με την συγκεκριμένη εταιρεία προκειμένου να του δοθούν 3 εκατομμύρια ευρώ για να μετέχει στο διαγωνισμό. Όταν αυτός κατέπεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τα χρήματα, που τώρα η CCC διεκδικεί από τον ίδιο, διατέθηκαν με υπόδειξη του Ν. Παππά για να ανοίξει η εφημερίδα « Documentο».

Όσον αφορά στη δικογραφία της Folli Follie αυτή διαβιβάζεται στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθεί η τέλεση τυχόν αξιόποινων πράξεων από τους πρώην Υπουργούς Αλέκο Φλαμπουράρη και Αλέξη Χαρίτση καθώς τα ονόματά τους περιλαμβάνονται σε ηλεκτρονική αλληλογραφία του διευθυντή ασφαλείας της Folli προς τον, προφυλακισμένο πλέον, Τζώρτζη Κουτσολιούτσο. Στα επίμαχα μηνύματα γίνεται αναφορά σε «ισχυρούς συμμάχους» της εταιρείας την περίοδο που βρισκόταν στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτικών και δικαστικών αρχών.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ελέγχεται στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας καθώς φέρεται να είχε δεχθεί ποσό ύψους 80 χιλιάδων ευρώ από την Follie Folli. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως τα χρήματα αυτά δόθηκαν ως χορηγία στο νοσοκομείο της περιφέρειάς του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ