Στέργιος Πιτσιόρλας: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Ρουμπάτη—«Παραδέχτηκε την άμεση παρακολούθησή μου»

«Μετά την κατάρρευση των ψευδών δικαιολογιών για την δήθεν έμμεση παρακολούθησή μου την περίοδο που διετέλεσα Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ σήμερα ο κύριος Ρουμπάτης -σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στα ΜΜΕ-παραδέχτηκε για πρώτη φορά ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής την άμεση παρακολούθηση μου και χρησιμοποιώντας ασύστολα ψεύδη προέβη σε μια άθλια επιχείρηση σπίλωσης και ηθικής μου εξόντωσης» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Στέργιος Πιτσιόρλας.

Επίσης, ενημερώνει: «Έχω δώσει ήδη εντολή στον δικηγόρο μου να προχωρήσει σε όλα τα νόμιμα μέσα ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν όπου πρέπει οι ευθύνες για αυτήν την απίστευτη ιστορία».

Τι είπε για την παρακολούθηση Πιτσιόρλα

Έξι ώρες διήρκεσε η κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των υποκλοπών. Όπως αναφέρουν άλλες πηγές ενημέρωσης, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ φέρεται να παραδέχτηκε “με άμεσο τρόπο” την παρακολούθηση του τέως Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ και μετέπειτα μέλους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιου Πιτσιόρλα.

Οι πηγές σημειώνουν ότι ο κ. Ρουμπάτης φέρεται να κατέθεσε ότι η έρευνα άρχισε γιατί ο κ. Πιτσιόρλας διαπραγματευόταν την πώληση εθνικού εδάφους σε οικογένεια που σχετίζεται με τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και την οικογένεια Άσαντ. Παρουσίασε, δε, και χάρτες ώστε να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ ισχυρίστηκε ότι σε συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα δεν του ανέφερε το όνομα του κ. Πιτσιόρλα αλλά έκανε λόγο για παρακολούθηση ενός “τεχνοκράτη” που σχετίζεται με την υπόθεση και ο κ. Τσίπρας φέρεται να ενέκρινε την συνέχιση της έρευνας με την επισήμανση ότι εφόσον προκύψουν στοιχεία να τα παραπέμψει στη Δικαιοσύνη.

Όπως φέρεται να είπε, στη συνέχεια ο κ. Πιτσιόρλας προήχθη σε υπουργό και εξ’ αιτίας αυτής της εξέλιξης ολοκλήρωσε την παρακολούθηση, που διακόπηκε δύο εβδομάδες αφού ανέλαβε καθήκοντα μέλους κυβέρνησης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Ρουμπάτης έστειλε τον φάκελο στη Δικαιοσύνη προσθέτοντας ότι είναι κάτι το οποίο δεν θα διαπραγματευόταν με τίποτα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ