Στέφανος Κασσελάκης: Mea culpa για την προβολή των σπιτιών μου – Όποιος δεν θέλει, δεν μένει στον ΣΥΡΙΖΑ

Επανέλαβε το «όχι» για συνεργασία με τη Νέα Αριστερά ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ ερωτηθείς για τον Διονύση Τεμπονέρα είπε ότι «όποιος δεν θέλει, δεν μένει στον ΣΥΡΙΖΑ».

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «έχω πάρει τα μηνύματά μου από την κάλπη και είπε «mea culpa» για την προβολή των σπιτιών του, δεσμευόμενος ότι «θα χτίσουμε μια νέα ομάδα προοδευτικής αριστείας με ανθρώπους που ξέρουν τι κάνουν, με ένσημα από την επιστήμη, την κοινωνία, την πολιτική και την οικονομία».

Για το Πόθεν Έσχες, είπε πως είναι έτοιμος να το καταθέσει, υπογραμμίζοντας πως άλλοι είναι αυτοί που έχουν πλουτίσει από τη χώρα. «Θα δώσω αναλυτικά στοιχεία και θα καλέσω και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να το κάνουν», είπε.

Αποτιμώντας τις ευρωεκλογές, ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι «δεν πετάω από τη χαρά μου, αλλά είναι ένα καλό αποτέλεσμα, από τα καλύτερα σε σύγκριση με τα κόμματα της Αριστεράς στην Ευρώπη». «Είμαι πολύ περήφανος, που δεν χρειάζεται να απολογηθώ για τη βάση του κόμματός του» είπε.

«Αύριο θα ανακοινώσω γενικότερα τις σκέψεις μου στην ΚΟ», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και τόνισε ότι θα υπάρξει Συνέδριο στις αρχές Οκτωβρίου. «Βεβαίως θα υπάρξουν κατασταστικές αλλαγές… Αν η βάση επιθυμεί στο μέλλον να υπάρξει νέος Κασσελάκης, θα υπάρξει», τόνισε.

Ερωτηθείς για την ίδρυση του ιδρύματός του, απάντησε ότι η πρωτοβουλία του δεν έχει καμία σχέση με το ίδρυμα του Αλέξη Τσίπρα. Έδωσε συγχαρητήρια που συνεχίζει να είναι ενεργός σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

«Είχα πει ότι την επόμενη μέρα τα προβλήματα πάλι εκεί θα είναι. Πρέπει να έχουμε ταπεινοφροσύνη. Είμαστε εδώ για να λύσουμε τα προβλήματα του κόσμου. Είμαι πολύ περήφανος για τις προτάσεις που καταθέσαμε για τη φορολογία και την ακρίβεια». «Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να πάμε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».

Όταν ένα ολόκληρο σύστημα προσπαθεί να κάνει δολοφονία χαρακτήρα κάτι δεν πάει καλά».

«Όταν παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν 8-9%» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε:

«Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο του κ. Καρτερού για το one man show και για αυτό είχαμε ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο και όλοι θα αξιοποιηθούν την επόμενη ημέρα» «Δώσαμε τη δύναμη στα μέλη και τη βάση και ήταν συλλογική προσπάθεια».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε ότι «προσκαλώ το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούμε σε προτάσεις νόμου. Ας ξεκινήσουμε από αυτό. Υπάρχουν ζητήματα όπως ο ΦΠΑ στα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε».

«Δεν τείνω χείρα φιλίας στο ΠΑΣΟΚ γενικά, αυτό που βλέπω στην Αθήνα είναι η προμετωπίδα, θα τη γυρίσουμε. Θα χτίσουμε πλατιά κοινωνική βάση. Είναι το πρώτο στοίχημα που γυρνάει από το μείγμα ακροδεξιάς-δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουμε την πρόθεση να συνεργαστούμε σε προτάσεις νόμου» είπε και πρόσθεσε:

«Όσο είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπάρξει συνεργασία με το μόρφωμα της Νέας Αριστεράς, που έκλεψε έδρες».

Σχετικά με ερώτηση για τον κ. Τεμπονέρα απάντησε ότι κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι δικαίωμα του καθενός να αλλάξει πορεία» είπε χαρακτηριστικά.

«Έχω πάρει τα μηνύματά μου από την κάλπη. Υπάρχει κόσμος που λέει σε εμπιστεύομαι, θέλω να είσαι ο αντίπαλος της δεξιάς, αλλά πρέπει να φτιάξεις μια ομάδα και να δείξεις στιβαρότητα και ξεκάθαρες προτάσεις» υποστήριξε.

Για την παρουσίαση των σπιτιών του είπε mea cupla. «Το έλαβα το μήνυμα και αυτό αναφέρεται ίσως και στα δικαιώματα που έχω δώσει κι εγώ παρουσιάζοντας το σπίτι μου. Mea culpa, το αναγνωρίζω, από εδώ και πέρα δεσμεύομαι ότι θα χτίσουμε μια νέα ομάδα προοδευτικής αριστείας όχι με μελλοντικούς υπουργούς των απορρυπαντικών, αλλά με ανθρώπους που ξέρουν τι κάνουν, με ένσημα από την επιστήμη, την κοινωνία, την πολιτική και την οικονομία. Ο ελληνικός λαός θα ξέρει ακριβώς τι θα ψηφίσει» είπε χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ