Στέφανος Κασσελάκης: Αντίστροφη μέτρηση για τα «χακί»- Η ατζέντα και το σχέδιο δράσης του ΣΥΡΙΖΑ κατά την απουσία του

Αντίστροφα μετράει ο ΣΥΡΙΖΑ για την είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στον στρατό: την ερχόμενη Παρασκευή ο πρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναμένεται να περάσει την πύλη του στρατοπέδου στην Θήβα, από το οποίο αναμένεται να φύγει από τις 30 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου.

Η επιλογή των ημερών που ο Στέφανος Κασσελάκης θα διεκπεραιώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του μοιάζει και επικοινωνιακά επιλεγμένη – καθώς δύο τριήμερα, ένα της Καθαράς Δευτέρας και ένα της 25ης Μαρτίου, περιορίζουν τον καθαρό πολιτικό χρόνο απουσίας του, τη στιγμή που ο ίδιος κουβαλάει ένα μεγάλο μέρος της επικοινωνιακής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την Κουμουνδούρου σημείωναν, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν υποχρεούται να καταθέσει δήλωση περιουσιακής κατάστασης πριν από την είσοδό του στον στρατό, καθώς κάτι τέτοιο θα γίνει στον προβλεπόμενο χρόνο με βάση τον νόμο που αφορά στους υπόχρεους για Πόθεν Έσχες.

Στο πλαίσιο πολιτικής ενεργοποίησης μέχρι τη στράτευσή του, ο Στέφανος Κασσελάκης επιδίδεται σε μια σειρά εξωστρεφών δράσεων, από την παρουσία του τις προηγούμενες ημέρες στην Θεσσαλονίκη έως το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας: σήμερα το απόγευμα παρουσιάζει στην «Τεχνόπολη» την ατζέντα του κόμματος για την ακρίβεια και τη δίκαιη φορολόγηση, ενώ την Πέμπτη σε μια ανοιχτή ομιλία, θα παρουσιάσει τις ευρωπαϊκές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει ευρωεκλογών – χωρίς ακόμα υποψήφιους ευρωβουλευτές στο πλάι του, καθώς για να κριθεί η τελική ευρωλίστα αναμένεται να υπάρξουν προκριματικές εκλογές μέσω isyriza, οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν στα μέσα Απριλίου, με όσους θα έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους έως τις 17 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πηγές από την Κουμουνδούρου που επικαλείται το δημοσίευμα, οι προκριματικές θα γίνουν σε επίπεδο Περιφέρειας– η κάθε Περιφέρεια δηλ. θα αναδεικνύει τους δικούς της υποψήφιους που θα βρουν χώρο στην τελική πανελλαδική ευρωλίστα.

Τα όργανα

Σε οργανωτικό επίπεδο, πριν από την είσοδο του προέδρου στον στρατό, αναμένεται ακόμη μία συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, για οργανωτικού ζητήματα και χρονοδιάγραμμα, που θα λάβει χώρα την Τετάρτη.

Εκεί δεν αποκλείεται να δοθούν και συγκεκριμένες αρμοδιότητες στα μέλη του Γραφείου, τις οποίες θα επωμιστούν εν τη απουσία Κασσελάκη για την πιο εύρυθμη λειτουργία του κόμματος. Στα σκαριά του ερχόμενου διαστήματος, αναμένοντας την επιστροφή του από τη θητεία, είναι και ακόμη 4 περιφερειακά συνέδρια, δύο εκ των οποίων θα διεξαχθούν τον Απρίλιο στην Πάτρα και στην Κρήτη, ενώ άλλα δύο αναμένονται τον Μάιο, μετά το Πάσχα σε Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Για μετά την επιστροφή Κασσελάκη από τον στρατό τοποθετείται και η όποια πιθανότητα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να μπει ως βουλευτής στο Κοινοβούλιο– εγχείρημα που δυσκολεύει περισσότερο από την εκπεφρασμένη πρόθεση της επίσης υποψήφιας (σε υψηλότερη θέση της λίστας Επικρατείας) Ζορζέτας Λάλη να ορκιστεί βουλευτής σε περίπτωση παραίτησης του Όθωνα Ηλιόπουλου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ