Σταθάκης στον Realfm 97,8: Αχρείαστη η δήλωση Ζουράρι – Τι είπε για την πρόταση των “53+” για τοπικά νομίσματα

Την εισήγηση της ομάδας των 53+ για «τοπικό νόμισμα» κλήθηκε να σχολιάσει ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής στα Χανιά, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή, στον Realfm 97,8 fm.

«Νομίζω ότι δεν έχουν καμία σχέση, με καμία πραγματικότητα, ούτε φοβία. Δεν ξέρω ποιος ανέσυρε τι, πού, αλλά σας διαβεβαιώ ότι είναι κάτι το οποίο δεν έχει κανένα νόημα για να ασχοληθεί κάποιος, για να το συζητήσει. Οπότε δεν έχω να πω κάτι. Ο κ. Τσακαλώτος ήταν υπουργός Οικονομικών, εφάρμοσε ένα υπέροχο πρόγραμμα και έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια. Γι’ αυτό που προκύπτει τώρα δεν έχω καμία ιδέα, πραγματικά και νομίζω ότι δεν αξίζει καμία συζήτηση».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Ζουράρι, ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία με την Ελληνική Λύση, ακόμη και με το διάβολο, βάσει προγραμματικής συμφωνίας, όπως έγινε και με τον Πάνο Καμμένο, είπε: «Είναι μια αχρείαστη 100% δήλωση. Νομίζω αν κάποιος παρακολουθεί στοιχειωδώς τον Αλέξη Τσίπρα στις πρόσφατες συνεντεύξεις του, είναι πολύ σαφές το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε οτιδήποτε άλλο εκτοξεύεται δεξιά και αριστερά, δεν έχει καμιά νομίζω υπόσταση».

Για τις αποστάσεις που παίρνει το ΠΑΣΟΚ από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και για την δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι «έχουμε πάρα πολύ μεγάλες διαφορές και με τον ΣΥΡΙΖΑ», ο κ. Σταθάκης είπε ότι «είναι απόλυτα εξοικειωμένος και με το πρόγραμμα των 11 θέσεων που διατύπωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ως προεκλογικό πρόγραμμα και φυσικά και με τις 12 διατυπώσεις του ΠΑΣΟΚ. Θεωρώ ότι, όποιος κοιτάξει τα δύο προγράμματα, έχουν κάποιες διαφορές, αλλά αντικειμενικά αποτελούν βάση για συζήτηση για ένα πιθανό πρόγραμμα συνεργασίας. Αναφέρομαι στα πολύ βασικά: Την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την πολιτική απέναντι στους μισθούς, την πολιτική για την μεταρρύθμιση του κράτους, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την ενίσχυση των εισοδημάτων. Άρα, προφανώς υπάρχουν κάποιες διαφορές, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να διατυπωθεί η σκέψη ότι στον βασικό κορμό των θεμάτων, που είναι ακρίβεια, εισοδήματα, κοινωνικό κράτος, μεταρρυθμίσεις του κράτους κλπ,, δεν υπάρχει πεδίο υπαρκτής και ορατής σύγκλισης. Τώρα, προεκλογική περίοδος είναι, κάθε κόμμα μπορεί να θέλει να δώσει το στίγμα της ιδιαιτερότητας που έχει από ένα άλλο κόμμα, αλλά μέχρι εκεί».

Ο πρώην υπουργός  είπε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκάθαρη θέση και για το πρόσωπο του επόμενου πρωθυπουργού. «Τον πρωθυπουργό τον επιλέγουν οι Έλληνες πολίτες. Άρα την επόμενη ημέρα, αν οι Έλληνες πολίτες έχουν επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ για πρώτο κόμμα, νομίζω ότι δεν τίθεται θέμα να υπάρξει πρόσωπο άλλου πρωθυπουργού, εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα», τόνισε ο κ. Σταθάκης.

Αναφορικά με την υλοποίηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, υπό το βλέμμα των αγορών και με ζητούμενο την επενδυτική βαθμίδα, δήλωσε: «Εμείς επαναφέραμε την χώρα στις αγορές, το 2018, συνεπώς η αξιοπιστία της δημοσιονομικής μας πολιτικής, έχει δοκιμαστεί. Θεωρώ λοιπόν ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι και ξέρουμε και μπορούμε. Διατυπώνουμε θέσεις που είναι απόλυτα συμβατές στο να δημιουργήσουν αυτούς τους στόχους που έχουμε θέσει στο πρόγραμμά μας, διατηρώντας μια δημοσιονομική ισορροπία την οποία θεωρούμε ότι είναι αναγκαία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ