Σταθάκης: Η ΔΕΗ δεν θα καταρρεύσει – “Πυρά” Σκρέκα κατά της κυβέρνησης

Στο ετήσιο συμπόσιο της Ελληνικής Ένωσης για την Ενεργειακή Οικονομία (ΗΑΕΕ) μίλησε ο Γιώργος Σταθάκης και αναφέρθηκε και στο θέμα της ΔΕΗ.

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος τόνισε ότι “το πιο πιθανό είναι ότι θα έχουμε ρεύμα το 2020 και η ΔΕΗ δεν θα καταρρεύσει”.

Ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι η ρευστότητα της ΔΕΗ είναι διασφαλισμένη, ενώ απέκλεισε για μια ακόμη φορά το ενδεχόμενο αύξησης των τιμολογίων.

Η Ελλάδα από το 2020 θα αποτελεί σημείο εισόδου για τον ενεργειακό εφοδιασμό των χωρών της περιοχής, τόνισε ο υπουργός καθώς, όπως ανέφερε, το 2020 θα λειτουργούν τόσο ο αγωγός φυσικού αερίου ΤΑΡ όσο και ο ελληνοβουλγαρικός ενώ ήδη έχει υλοποιηθεί η αναβάθμιση του σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα. Παράλληλα, σημείωσε ο κ. Σταθάκης, εργαζόμαστε για τον αγωγό EastMed που θα μεταφέρει αέριο από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μέσω Ελλάδας προς την Ευρώπη.

Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στους στόχους του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα που περιλαμβάνουν εξοικονόμηση ενέργειας, εξηλεκτρισμό των μεταφορών, ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και κατάργηση της χρήσης ορυκτών καυσίμων μετά το 2050 ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στις διασυνδέσεις των νησιών που θα επιτρέψουν την κατάργηση της χρήσης πετρελαίου στην ηλεκτροπαραγωγή.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας είπε ότι οι ζημίες ύψους 900 εκατ. ευρώ τη ΔΕΗ είναι αποτέλεσμα της ιδεοληπτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος επέκρινε την κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στην ανάπτυξη των δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, λέγοντας πώς κάθε λίγο και λιγάκι σημειώνεται black out σε κάποια περιοχή. Ο ίδιος εξέφρασε ανησυχίες για μεγάλο black out στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ