Σταμάτης: Εμείς δεν είμαστε 21η Απριλίου

Σταμάτης: Εμείς δεν είμαστε 21η Απριλίου

 

Στην αντεπίθεση πέρασε ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, για την ΕΡΤ.

Ο υπουργός Επικρατείας, παρατήρησε πως ο κ. Τσίπρας, με την παρέμβασή του στο νομοσχέδιο για τη Δημόσια Τηλεόραση, επιχείρησε να παρατείνει την αίσθηση της χθεσινής συζήτησης, σχετικά με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Μία συζήτηση για την οποία «το επίσημο όργανο του κόμματός σας δεν αφιέρωσε, χθες, ούτε μία αράδα. Όταν δεν μπορέσατε να πείσετε τους συντάκτες του οργάνου σας για τη χθεσινή σας συζήτηση, περιμένετε να πειστεί ο κόσμος ότι ο πραγματικός λόγος της κατάθεσης της πρότασης, ήταν η προστασία εκείνων που περιελάμβανε η αίτησή σας;» ανέφερε ο κ. Σταμάτης.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, μοιραία, θα ενέπλεκε και τον κ. Παπούλια, ο οποίος υπέγραψε το προεδρικό διάταγμα για το κλείσιμο της ΕΡΤ, όπως, επίσης, και τα μέλη του συμβουλίου αναστολών του Συμβουλίου Επικρατείας, που έδωσαν εντολή να λειτουργήσει δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας. Αυτά, «είτε θεώρησαν πως υλοποιείται η εντολή τους, ή πως ανυπαιτίως δεν μπορεί η κυβέρνηση να την υλοποιήσει – εκτός και αν λειτούργησαν μεροληπτικά υπέρ της κυβέρνησης» σημείωσε.

«Καταλαβαίνετε πού μπορούσε να οδηγήσει η υπερψήφιση μίας τέτοιας πρότασης, ή ενεργείτε με μεγάλη ελαφρότητα; Πού θα οδηγηθεί ο τόπος, εκτός και αν στις προθέσεις σας είναι να ακυρώσετε την κυβερνησιμότητα της κυβέρνησης και τη συμμόρφωση θεσμικών οργάνων με την απειλή μελλοντικής δίωξης», σχολίασε ο κ. Σταμάτης.

«Εμείς δεν βάλαμε τανκς, δεν στείλαμε ΜΑΤ στην ΕΡΤ. Δεν θα σας κάνουμε το χατίρι. Εμείς δεν είμαστε 21η Απριλίου. Βλέπουμε καμία φορά να παραβιάζεται η έννομη τάξη μπροστά στα μάτια μας, αλλά συνυπολογίζουμε και άλλους παράγοντες, όπως την ψυχολογική φόρτιση των απολυμένων ή την πίεση από συνδικαλιστές. Και με τους τελευταίους, μην παραβγαίνετε πολλές φορές φωτογραφία, γιατί σε λίγο μπορεί να εκτεθείτε» συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Τέλος, ο κ. Σταμάτης έψεξε τον κ. Τσίπρα για τις αιτιάσεις του σχετικά με τη «μη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων από τον Πρωθυπουργό, χθες, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Σόιμπλε», λέγοντας ότι «όταν έχει δικαιώματα η χώρα κινείται μέσω των κανόνων. Δεν προσέρχεται ικέτης, επαιτώντας ή ζητώντας ρουσφέτια, όπως είπε ο κ. Τσίπρας».

 

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ: Μάχη Καψή-Τσίπρα για την ΕΡΤ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ