Στα Τέμπη ο Παφίλης: Έγκλημα για το οποίο είχαν προειδοποιήσει οι εργαζόμενοι

Τον τόπο της τραγωδίας με τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, επισκέφτηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και ενημερώθηκε για την κατάσταση από τους υπεύθυνους του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Νεκρές δίδυμες αδελφές και η ξαδέλφη τους

Με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους καταλόγισε διαχρονικές ευθύνες στις κυβερνήσεις για τα προβλήματα στις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Μίλησε για προβλήματα στο δίκτυο των σιδηροδρόμων, ελλείψεις σε προσωπικό και επισήμανε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είχαν αρνητικά αποτελέσματα.

Βελόπουλος για Τέμπη: Κάποιοι σε αυτή τη χώρα πρέπει κάποια στιγμή να πληρώσουν

«Εκφράζουμε την ανείπωτη θλίψη μας γι’ αυτό το τραγικό ατύχημα. Τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των χαμένων και καλή ανάρρωση στους τραυματίες. Πολύ περισσότερο εκφράζουμε την οργή μας, πώς είναι δυνατόν να χάνονται άδικα το 2023 πολλοί άνθρωποι. Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες και δεν μπορούν να αποδοθούν μόνο στα ανθρώπινα λάθη. Στις 7 Φεβρουαρίου υπήρχε ανακοίνωσή των εργαζομένων ότι όπου να ναι έρχεται μεγάλο ατύχημα. Γιατί υπάρχουν τεράστια προβλήματα στη συντήρηση των γραμμών, στη συντήρηση ασφαλείας, στη σήμανση και στο προσωπικό», είπε αρχικά ο κ. Παφίλης.

«Όμως αυτοί που είναι υπεύθυνοι -και είναι όλες οι κυβερνήσεις αλλά και η εταιρεία- δεν απάντησαν τίποτα. Να και τα αποτελέσματα και να τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων που έσπασαν την εταιρεία σε 3 κομμάτια και σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε αυτή την τραγική εξέλιξη», συμπλήρωσε.

Καραμανλής για Τέμπη: Δεν θα αφήσουμε τίποτα κάτω από το χαλί

«Άμεσα θα πρέπει να παρθούν μέτρα για τη στήριξη των τραυματιών και των οικογενειών τους.  Κάνουν τεράστιες προσπάθειες οι διασώστες και δεν υπάρχει αμφιβολία σε αυτό. Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αντιληφθεί ότι χωρίς τον σκληρό αγώνα του θα έχουμε δυστυχώς και τέτοια δραματικά φαινόμενα», κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ