Σπυρόπουλος στον Realfm 97,8: Μας προκαλεί προβληματισμό η συνέντευξη του Ερντογάν

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα στον Realfm 97,8.

«Μας προκαλεί προβληματισμό η συνέντευξη του Ερντογάν. Αρχικά η Ελλάδα δεν απειλεί κάποιον, ούτε απείλησε τα προηγούμενα χρόνια, παρά τις συνεχόμενες προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας και του ίδιου του κ. Ερντογάν, άρα δεν μπορώ να καταλάβω σε τι αναφέρεται» είπε αρχικά. «Με τη συνέντευξη αυτή ανοίγει ένα ζήτημα συνολικής διαπραγμάτευσης, για την χώρα μας δεν υπάρχει. Τα θέματα των συνόρων, των γκρίζων ζωνών, της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών είναι ζητήματα που έχουν λήξει με τις συνθήκες της Λωζάννης» πρόσθεσε.

«Είμαστε υπέρ του ανοιχτού διαύλου μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας. Είναι καλό να συνομιλούμε και να υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση των κομμάτων, γιατί πρέπει να υπάρχει εθνική στρατηγική και πρέπει να υπάρχει και μια παραπάνω ενεργοποίηση της ΕΕ, γιατί τα σύνορα της χώρας μας είναι σύνορα της ΕΕ και πρέπει να τονίζουμε σε κάθε περίπτωση» σημείωσε ο κ. Σπυρόπουλος.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ