Σπυράκη στον Realfm 97,8: Με τον Βέμπερ έχουμε και συμφωνίες αλλά και διαφωνίες

“Μία σειρά από αποφάσεις, το 80% περίπου της νομοθεσίας αποφασίζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ενσωματώνεται στην Ελλάδα είτε ως κανονισμός, δηλαδή εφαρμόζεται απευθείας, είτε ως ντιρεκτίβα”, είπε μεταξύ άλλων η πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και υποψήφια ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο υποψηφίους, έχει μία γυναίκα και έχει και έναν άνδρα, και η πραγματικότητα είναι ότι κανένας από τους δύο υποψηφίους δεν έχει αυτή τη δυνατότητα να είναι πιθανός Πρόεδρος της Κομισιόν”, σημείωσε η κ. Σπυράκη και πρόσθεσε:

“Η ομάδα που ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία ομάδα που έχει πολύ λίγους ευρωβουλευτές και δεν προβλέπεται να τους αυξήσει, η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να τους μειώσει. Άρα, δεν συζητάει κανένας για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ”.

“Ο Βέμπερ είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, έχουμε συμφωνίες μαζί του και έχουμε και διαφωνίες μαζί του. Εγώ η ίδια, μετά από οδηγία προφανώς του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν είπα ναι στη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, γιατί θεωρούμε ότι η Τουρκία πρέπει να μείνει στο κλουβί, γιατί θεωρούμε ότι η Τουρκία πρέπει να ελέγχεται από την ΕΕ”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ