Σουδάν: Απεγκλωβίστηκαν άλλοι 10 Έλληνες – Μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Τζιμπουτί

Συνεχίζεται η προσπάθεια απεγκλωβισμού Ελλήνων που βρίσκονται στο Σουδάν. Άλλοι 10 Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους απεγκλωβίστηκαν, σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στα social media.

Σουδάν: Αγωνία για τους Έλληνες – Στη Νότια Αίγυπτο τα Μεταγωγικά της Πολεμικής Αεροπορίας – Στο Τζιμπουτί οι πρώτοι διασωθέντες

Οι συγκεκριμένοι Έλληνες βρίσκονται ήδη στο Τζιμπουτί και αυτή τη φορά ο απεγκλωβισμός έγινε με τη βοήθεια της Ιταλίας. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Η Γερμανία απομάκρυνε 101 ανθρώπους από το Σουδάν αεροπορικώς

Σημειώνεται ότι την Κυριακή η πρώτη ομάδα Ελλήνων πολιτών, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι δύο τραυματίες, αποχώρησε από το Σουδάν, με τη βοήθεια της Γαλλίας.

Οι οκτώ Έλληνες έφτασαν με ασφάλεια στο Τζιμπουτί, όπου τους περίμεναν οι ελληνικές Αρχές, η πρόξενος και ο πρέσβης της Ελλάδας. Οι ελληνικές Αρχές ευχαρίστησαν το Παρίσι, για τη βοήθεια που πρόσφερε στην ασφαλή απομάκρυνση, των Ελλήνων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία και ο συντονισμός με εταίρους στην ΕΕ και συμμάχους, για τον απεγκλωβισμό και των υπολοίπων εγκλωβισμένων και των μελών των οικογενειών τους.

Η απομάκρυνση της πρώτης ομάδας Ελλήνων από το Σουδάν ήταν αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών. Το μεσημέρι ενεργοποιήθηκε το απόρρητο σχέδιο «Κόσμος» με την απογείωση των δύο ελληνικών μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 & C-27 από την Ελευσίνα, με προορισμό τη Νότια Αίγυπτο.

Έχει προηγηθεί συγκεκριμένη προετοιμασία, με όλους τους συμμετέχοντες στην επιχείρηση εκκένωσης Ελλήνων πολιτών από το εμπόλεμο Σουδάν, να έχουν περάσει από το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο αλλά και το τμήμα «Γεωγραφικής Ιατρικής».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ