Σοφία Νικολάου: Τα ψέματα του «πορίσματος» του ΣΔΟΕ – Νέα πολιτική κόντρα

Συνέχεια στην πολιτική κόντρα έδωσε η Σοφία Νικολάου, με νέα ανάρτησή της για «τα ψέματα του “πορίσματος” του ΣΔΟΕ», όπως αναφέρει.

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά την αποπομπή της Σοφίας Νικολάου από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ – Η απάντησή της στα δημοσιεύματα

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών για το ζήτημα και αν ισχύει η υποψηφιότητά της. Ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι η πανδημία δεν ήταν πρόσχημα αλλά πραγματικότητα. Και πρόσθεσε: «Η κα Νικολάου έχει δώσει τις δικές της εξηγήσεις. Η διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων είναι σε εξέλιξη και σταθμίζονται όλα τα δεδομένα που αφορούν τους υποψηφίους. Η κα Νικολάου ισχυρίζεται ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ που ήρθε σε χρόνο ρεκόρ στην κατοχή της εφημερίδας σας, την αδικεί. Θα σταθμιστούν όλα τα δεδομένα. Υποψηφίους ανακηρύσσουν τα πρωτοδικεία».

«Ο κ. Οικονόμου οφείλει να αφήσει τα μισόλογα για υποψήφιους που επικυρώνονται στα πρωτοδικεία και να απαντήσει ξεκάθαρα: Θα κρατήσει ο κ. Μητσοτάκης την κ. Νικολάου στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ ενώ κατηγορείται από τις αρχές για κατάχρηση δημοσίου χρήματος; Αν όχι οφείλει να την διαγράψει σήμερα κιόλας τόσο από τις λίστες  των ψηφοδελτίων όσο και από αυτές του κόμματος της ΝΔ» απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου.

Η νέα ανάρτηση που έκανε η Σοφία Νικολάου

«Τα ψέματα του «πορίσματος» του ΣΔΟΕ
Με αφορμή την δημοσιοποίηση του «πορίσματος» τους ΣΔΟΕ που διέρρευσε στην εφημερίδα Documento, προκαλεί ιδιαίτερα μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ένας φορέας που -όπως αναφέρει ο τίτλος του- διώκει το οικονομικό έγκλημα, κατέληξε σε ένα υποθετικό συμπέρασμα, και συγκεκριμένα στην πρόταση «θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι προκύπτει επιπλέον επιβάρυνση του δημοσίου».
Ένα πόρισμα πρέπει να καταλήγει κάπου. Να είναι ξεκάθαρο.
Υπήρξε επιβάρυνση ή δεν υπήρξε;
Η πρόταση «θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι» είναι μία πρόταση η οποία στηρίζει μόνο τη λάσπη που ρίχνει πάνω μου ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία δύο χρόνια.
Επιπλέον το πόρισμα του ΣΔΟΕ -όπως αυτό εμφανίζεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento- βρίθει ψεμάτων. Το πιο χαρακτηριστικό ψέμα είναι το απόσπασμα του «πορίσματος» που αναφέρεται στις υπηρεσίες απολύμανσης τις οποίες εκτέλεσε η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής στις φυλακές της χώρας, για τις οποίες η εφημερίδα γράφει επί λέξη μέσα σε εισαγωγικά:
”… όπως διαπίστωσαν οι ελεγκτές, οι υπηρεσίες αυτές «ουδέποτε εκτελέστηκαν». Είναι χαρακτηριστικό ότι «από τα πρακτικά παραλαβής – βεβαίωσης εκτέλεσης εργασιών» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «δεν προκύπτει καμία αναφορά» για την «παροχή οποιουδήποτε έργου στα καταστήματα κράτησης της χώρας».
Η παραπάνω πρόταση που αποδίδεται εξ’ ολοκλήρου στο «πόρισμα» του ΣΔΟΕ είναι απολύτως ψευδής, καθώς η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει για κάθε απολύμανση έγγραφα ορθής εκτέλεσης της υπηρεσίας, τα οποία μάλιστα έχουν κατατεθεί και στη Βουλή κατά τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο που έγινε, ως εκ τούτου είναι δημόσια έγγραφα που μπορεί να βρει ο οποιοσδήποτε.
Αρκεί να ψάξει», αναφέρει η Σοφία Νικολάου, υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής,

«Συνεπώς, το ΣΔΟΕ κατά την έρευνά για την σύνταξη του συγκεκριμένου «πορίσματος» μπορεί να έκανε δύο τινά: Ή δεν έψαξε καλά και δεν βρήκε ως οφειλε έγγραφα που αφορούν την υπόθεση, ή τα βρήκε αλλά αποφάσισε να τα αποκρύψει. Και τα δύο είναι παράνομα και θα κληθεί το Σώμα να απαντήσει στη δικαιοσύνη γι’ αυτή του τη στάση.
Συνημμένα σας παραθέτουμε τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι οι απολυμάνσεις έγιναν και άρα το «πόρισμα» που παρουσιάζεται στην εφημερίδα Documento λέει ψέματα.
Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν φυσικά στα δικαστήρια, καθώς εκεί θα παραδοθούν όλα τα στοιχεία τα οποία αποκρύπτει το «πόρισμα» του ΣΔΟΕ, το οποίο μέσα από την εφημερίδα Documento δίνει λαβή στους συκοφάντες του ΣΥΡΙΖΑ.
Η αλήθεια θα λάμψει!» προσθέτει και επισυνάπτει σχετικά έγγραφα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ