Σκουρλέτης: Στρατηγική της κυβέρνησης η καταστολή

Σκουρλέτης: Στρατηγική της κυβέρνησης η καταστολή

 

Για «αδιαλλαξία» και «αυταρχισμό» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στην επιστράτευση των καθηγητών, η οποία, όπως είπε, δείχνει ότι η καταστολή έχει γίνει «βασική στρατηγική επιλογή» των κυβερνώντων.

«Φοβάμαι πάρα πολύ ότι, το σκεπτικό αυτής της επιστράτευσης δεν αφορά μόνο τη δεδομένη συγκυρία των εξετάσεων και των εκπαιδευτικών. Αφορά μια πολιτική απόφαση που συνιστά μια προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού να εμπεδωθεί ένα πολύ συγκεκριμένο κλίμα έκτακτων μέτρων στην κοινωνία», παρατήρησε ο κ. Σκουρλέτης.

Διερωτήθηκε παράλληλα γιατί η κυβέρνηση δεν αποσύρει τα επίμαχα μέτρα για να γίνουν οι εξετάσεις και να αρχίσει ο διάλογος. «Εδώ που έχουμε φτάσει, νομίζω, αυτή είναι η μοναδική διέξοδος. Και την αποκλειστική ευθύνη την έχει πια η κυβέρνηση, που πυροδοτεί αυτό το κλίμα και παίζει με τις αγωνίες της ελληνικής οικογένειας», σημείωσε.

Επανέλαβε ακόμη ότι «δεν μπορούμε να θυμόμαστε το σχολείο την ώρα των εξετάσεων» και ότι πρέπει να βλέπουμε τη συνολική εικόνα στην Παιδεία, η οποία, όπως επεσήμανε, είναι επιδεινούμενη. «Η συνολική εικόνα, λοιπόν, μιλάει για δεκάδες ώρες που έχουν χαθεί από κενά που έχουν υπάρξει. Μιλάει για καθηγητές οι οποίοι, παρά την κατάργηση των επισήμων προγραμμάτων ενισχυτικής διδασκαλίας, μόνοι τους αφιλοκερδώς πήγαν και ανιδιοτελώς έκαναν φροντιστήρια», εξήγησε.

Τόνισε τέλος ότι η γαλήνη των μαθητών και οικογενειών έχει χαθεί εδώ και τρία χρόνια. «Γαλήνη είναι να βλέπεις τον πατέρα σου να χάνει τη δουλειά του; Γαλήνη είναι να πρέπει να πληρώσεις το χαράτσι; Γαλήνη είναι να πηγαίνει το παιδί και να λιποθυμάει από την πείνα μέσα στην τάξη;», διερωτήθηκε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ