Σκουρλέτης σε Γεωργιάδη: Είστε η ντροπή της παράταξης και του ελληνικού Κοινοβουλίου

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Επενδύσεων και Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βουλή.

“Κύριε Γεωργιάδη όταν κάτι δεν προβλέπεται από τις διατάξεις και γίνεται ειδικά για έναν υπουργό, τότε γίνονται θέματα πλαστότητας, διότι ο ίδιος ο κ. Χαρδαλιάς είπε χθες μέσω του κ. Χατζηνικολάου, ότι δεν υπάρχει τέτοιου είδους εξαίρεση και ειδική άδεια, για τον λόγο που εσείς ζητήσατε”, ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Και συνέχισε: “Και όχι μόνο αυτό. Μετά βγαίνει και ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής και το επιβεβαιώνει. Και επειδή είπατε ότι συμμετείχατε σε ένα θείο μυστήριο ως νονός, φαντάζομαι πως δεν λέει ψέματα ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής”.

“Ξέρετε τι ενοχλεί τον κόσμο; Ενοχλεί όταν βλέπει να παρακάμπτονται η σειρά και ο προγραμματισμός των ανθρώπων που είναι να εμβολιαστούν και να πηγαίνουν κυβερνητικά στελέχη. Να υπάρχουν αυστηρότατες ποινές και πρόστιμα για τον πολύ κόσμο και ο πρωθυπουργός να μπορεί κάθεται με φίλους του στην Ικαρία, να κάνει βόλτες στην Πάρνηθα, άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας του κ. Αρκουμανέα να οργανώνουν δικά τους ιδιωτικά πάρτι” τόνισε ο κ. Σκουρλέτης και συνέχισε: “Ξέρετε τι ενοχλεί; Δίνετε την εντύπωση ότι υπάρχουν δύο κόσμοι, οι κυβερνόντες και ο λαός. Αυτό προκαλεί κ. Γεωργιάδη. Αυτό ενοχλεί και προκαλεί. Και προκαλεί ακριβώς γιατί αυτή η αντίληψη είναι διάχυτη σε διάφορα πράγματα. Ακόμα και στο τραγικό ατύχημα που έγινε στη Βουλή σπεύσατε να το κουκουλώσετε. Γιατί; Για ποιο λόγο; Αυτά ενοχλούν περισσότερο από άλλες καταστάσεις”.

“Είστε η ντροπή της παράταξης και του ελληνικού Κοινοβουλίου”

“Φτάνετε τώρα στο χαμηλότερο επίπεδο, μιλώντας για τον πρώην πρωθυπουργό και να αναφερθείτε στην περίπτωση του αδερφού του, και μάλιστα να τον συσχετίσετε με φωτογραφικές διατάξεις που δήθεν ψηφίστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση για να αθωωθεί που είχε γίνει νωρίτερα αυτό” ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.

“Το ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης ταιριάζει μόνο σε εσάς. Είστε η ντροπή της παράταξης και του ελληνικού Κοινοβουλίου” τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στον κ. Γεωργιάδη. Και συμπλήρωσε: “Για να έρχεστε στη Βουλή και να κατηγορείτε την αντιπολίτευση ότι σκόπιμα βοηθάει την υπόθεση της πανδημία και τη διάδοση του κορονοϊού. Μέχρι που θα φτάσει αυτή η προκλητικότητα, η ψευδολογία, ο διχασμός. Δεν σέβεστε αυτό που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός. Που έξω από τα νοσοκομεία υπάρχουν άνθρωποι μέσα στα αυτοκίνητα και περιμένουν να τους εξετάσουν στα εξωτερικά ιατρεία. Που δεν υπάρχουν γιατροί. που ένα χρόνο δείξατε ότι δεν έχετε ένα ολιστικό σχέδιο για το ΕΣΥ. Γιατί δεν πιστεύετε στο ΕΣΥ. Και το αποδεικνύετε καθημερινά”.

“Να ανακαλέσετε όσα είπατε για την αξιωματική αντιπολίτευση. Και έχετε πει πάρα πολλά εσείς. Μη φοβάστε. Δεν θα σας κολλήσουμε δημοκρατία. Από αυτό έχετε αποστάσεις. Αλλά υπάρχουν και όρια” είπε ο κ. Σκουρλέτης.

“Δεν τα ξέρετε καλά κ. υπουργέ”“Μιλήσατε, κ. Γεωργιάδη, για την περίοδο της δικής μας διακυβέρνησης και της συγκεκριμένης επένδυσης. Δεν τα ξέρετε καλά κ. υπουργέ. κρίμα γιατί είστε και υπουργός Ανάπτυξης. Γνωρίζετε γιατί η συγκεκριμένη εταιρία δεν δικαιώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας; Διότι προσέφυγε στο ΣτΕ, κατά των δικών μου αποφάσεων που της γύρισα πίσω τις αιτήσεις που είχε κάνει για αδειοδότηση στις Σκουριές. Και μετά ήρθανε τα εξώδικα ως κίνηση αντιπερισπασμού. Δεν το γνωρίζετε. Διότι είπε ότι στα συγκεκριμένα συμπυκνώματα δεν μπορεί να προκύψει ο αγαπημένος σας χρυσός. Έχετε μία αγάπη ως παράταξη προς τον χρυσό. Μπορεί να θεωρείται ότι μας φέρνει πιο κοντά” ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης. Και συνέχισε: “Και δεν υπήρξε και ένας τρόπος διαχείρισης των απαερίων αρσενικού. Ξέρετε τι σημαίνει αρσενικό για τους εργαζόμενους στα 1.000 και 2.000 μέτρα; Το έχετε υπόψιν σας αυτό; Θα πεθάνουν σαν τα ποντίκια. Θα πάθουν καρκίνο. Δεν έχει να κάνει με το κυάνιο και τη μέθοδο κυάνωσης. Για αυτό το ΣτΕ είπε ότι οι συγκεκριμένες μελέτες γυρίσανε πίσω. Κι αντί εσείς, ως υπεύθυνη κυβέρνηση, να πείτε ότι «εδώ μας κοροϊδεύετε κύριοι, διότι είστε τόσα χρόνια στην Ελλάδα, πήρατε σε χαμηλό τίμημα την επένδυση, τη διαχείριση των μεταλλείων, με τι ως αντίτιμο; Να υπάρχει προστιθέμενη αξία, φορολόγηση της καθετοποίησης της παραγωγής, μέσα από την παραγωγή χρυσού και να έχει έσοδα το Ελληνικό Δημόσιο». Δεν το έχει κάνει αυτό. Και έρχεστε εδώ και ταυτίζεστε με ό,τι πιο αναχρονιστικό υπάρχει. Επενδύσεις σημαίνει να έχεις και σύγχρονο επενδυτικό πλαίσιο, δεν σημαίνει να καταργείς τα πάντα. Εκεί, λοιπόν, θέλετε να κατατάξετε την Ελλάδα, εσείς οι «σούπερ» επενδυτές;”.

“Και για να τελειώνω. Με το Ελληνικό, τι γίνεται βρε αδερφέ;” κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ