Σκουρλέτης: Όχι σε συνεργασία με το σημερινό ΠΑΣΟΚ

Σκουρλέτης: Όχι σε συνεργασία με το σημερινό ΠΑΣΟΚ

 

«Το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αποτελέσει συνομιλητή», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό παράθυρο με την προϋπόθεση να «επαναπροσδιοριστούν σε μία εντελώς άλλη στρατηγική βάση».

Ο κ. Σκουρλέτης, σχολιάζοντας την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου για συνεργασία Αριστεράς – Κεντροαριστεράς, ανέφερε στο Βήμα Fm: «Επειδή πράγματι πρέπει κάποιος να μιλάει στη βάση αρχών και προγράμματος,  νομίζω ότι δεν υπάρχουν σε μια τέτοια βάση περιθώρια συνεργασίας ούτε με το πρόσωπο, ούτε με το σημερινό ΠΑΣΟΚ.  Νομίζω ότι αυτό είναι σαφές.

«Αντιλαμβάνομαι ότι ο κ. Παπανδρέου, στην προσπάθειά του να κάνει αυτό που λέμε επαναφορά στον ενεργό πολιτικό στίβο, προσπαθεί έτσι να δημιουργήσει μια αίσθηση, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.  Και βλέπετε ότι μιλάω επιεικώς.. Ο κ. Παπανδρέου έχει συνδέσει το όνομά του με καταστροφικές επιλογές. Είναι από τους δύο, τρεις.. τέσσερις ανθρώπους οι οποίοι ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση. Αυτό δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει» σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας πάντοτε ήταν συνομιλητής με την αριστερά» και πρόσθεσε:

«Βεβαίως, τις τελευταίες δεκαετίες επέλεξε να υπηρετήσει από κοινού με την συντηρητική παράταξη –και δεν εννοώ μόνο στην Ελλάδα, εννοώ και στο γενικότερο ευρωπαϊκό πλαίσιο-  να υπηρετήσουν τη στρατηγική του νεοφιλελευθερισμού, η οποία εκφραζόταν μ΄ όλους αυτούς τους τρόπους που βλέπαμε τις προηγούμενες δεκαετίες και με μια πολιτική ακραίας λιτότητας τα τελευταία χρόνια. Θα έλεγε κανείς, κάνοντας μια παρατήρηση, ότι όσον αφορά στην Ελλάδα τα χρόνια του πάλαι ποτέ κραταιού δικομματισμού, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.  είχαν σχέσεις προγραμματικής συμπληρωματικότητας, δεν είχαν σχέσεις αντιπαλότητας, ούτε ανταγωνιστικότητας».

«Όσο λοιπόν το ΠΑΣΟΚ είναι προσδεδεμένο σ΄ αυτή τη στρατηγική, θα έλεγα, προφανώς δεν μπορεί να αποτελέσει συνομιλητή. Εάν αυτή τη στιγμή, μέσα από τις δικές τους διαδικασίες, επαναπροσδιοριστούν, βεβαίως. Αλλά σε μια εντελώς άλλη στρατηγική βάση», κατέληξε. 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ