Σκορδάς: Πολλές αποφάσεις δεν υπαγορεύονται από τη λογική

Σκορδάς: Πολλές αποφάσεις δεν υπαγορεύονται από τη λογική

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τα …ψιλά γράμματα στο σχέδιο νόμου για τους πλειστηριασμούς.

«Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι πολλές από τις αποφάσεις που καλείται να πάρει η χώρα αυτό το διάστημα της κρίσης, δεν υπαγορεύονται από την λογική και υπάρχουν προβλήματα που τα ακουμπά και η αδικία. Είναι η ανάγκη αυτή που επιβάλλει κάποια πράγματα», σχολίασε αρχικά ο κ. Σκορδάς και συνέχισε:

«Αν ένα μέτρο δεν δοκιμαστεί, δεν μπορεί κανείς να το αξιολογήσει. Δεν επιδιώκει το υπουργείο Οικονομικών, να βάλει ένα δυσανάλογα υψηλό πρόστιμο. Επιθυμεί να διαμορφώσει μια αποτροπή από την καθυστέρηση πληρωμών με την απειλή ενός προστίμου».

«Όταν υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς το οποίο αποδεδειγμένα δουλεύει και δεν καταβάλει στην ώρα του τις ασφαλιστικές εισφορές. Τι πρέπει να κάνει το κράτος; Μόλις μπήκαν τα συστήματα ελέγχου, είδατε ότι αυξήθηκαν κατά 106.000 οι εργαζόμενοι;», πρόσθεσε ο κ. Σκορδάς και συνέχισε:

«Η χώρα είναι εκτός των αγορών. Δεν μπορεί να καλύψει τα ανοίγματα της αν δεν τα μηδενίσει».

«Η προσπάθεια που οφείλουμε να κάνουμε είναι να δώσουμε όλες τις μάχες που χρειάζεται για να βγει η χώρα από την κρίση. Εδώ είμαστε να κρίνουμε, να αξιολογήσουμε και να διορθώσουμε ότι πρέπει», τόνισε ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ