Βουλή: Σκληρό ροκ για τις παρακολουθήσεις

Ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψει να διαταραχθεί η πολιτική σταθερότητα στη χώρα σε μια περίοδο παγκόσμιας αβεβαιότητας έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή από τη Βουλή, ξεκαθαρίζοντας πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Ο πρωθυπουργός μίλησε ευθέως για δυνάμεις, τόσο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, οι οποίες επιθυμούν πολιτική αποσταθεροποίηση. Η αναφορά του σε ρούβλια και δραχμές έδειξε ξεκάθαρα τον ρωσικό παράγοντα. Η αναφορά σε δυνάμεις οι οποίες δημοσίως έχουν πει ότι δεν θέλουν τον Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση έδειξε σίγουρα και προς την Τουρκία.

Η ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου για τον βαρύ επερχόμενο χειμώνα είναι δεδομένη. Φρόντισε, άλλωστε, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να το καταστήσει σαφές, λέγοντας ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος και αναγνωρίζοντας ότι θα προκαλέσει και πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση. «Δεν θα εκχωρήσω αυτή την ευθύνη που μου ανέθεσε ο ελληνικός λαός. Μαζί θα περάσουμε τον δύσκολο χειμώνα. Και στο τέλος της τετραετίας θα έρθουμε να αναμετρηθούμε», είπε. Στο Μέγαρο Μαξίμου η άποψη πως οι εκλογές θα έθεταν σε κίνδυνο τη σταθερότητα είναι δεδομένη. Πολύ, δε, περισσότερο σε μια περίοδο κατά την οποία θα απαιτούνται συνεχή μέτρα στήριξης, τα οποία η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να λάβει. Σε πολιτικό επίπεδο, πάντως, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει τη σκληρή γραμμή απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η συγκρουσιακή πορεία που επέλεξε ο πρωθυπουργός και η οποία κορυφώθηκε με την παραίνεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να διαπιστώσει ότι η παρακολούθηση στο κινητό του τηλέφωνο ήταν νόμιμη, αλλά και με την αναφορά ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει φόβος μήπως από την ψήφο στον Ανδρουλάκη προκύψει Τσίπρας, οδήγησε πολλούς στο συμπέρασμα ότι η Ν.Δ. κλείνει την πόρτα συνεργασίας στο ΠΑΣΟΚ. Η κίνηση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με δεδομένο ότι οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με σύστημα απλής αναλογικής και επιβεβαιώνει τη βούληση της Ν.Δ. να επιμείνει σε λογική αυτοδυναμίας, μη επιδιώκοντας κυβέρνηση συνεργασίας.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ