Σκέρτσος στον Realfm 97,8: Ας κάνουν κράτει με τις προβλέψεις οι επιδημιολόγοι – Οι τάσεις είναι πτωτικές

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, μίλησε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Παίζει κρίσιμο ρόλο ο έλεγχος από την Πολιτεία και το λέμε συνεχώς. Το είπα και εγώ στην παρουσίαση που κάναμε για την άρση των μέτρων, δεν έχουμε κάνει μετάβαση σε ένα καθεστώς πλήρους ελευθερίας. Έχουμε δώσει περισσότερες ελευθερίες και είπαμε με την ελευθερία έρχεται και μεγαλύτερη ευθύνη από όλους σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Αυτά τα μέτρα μπορούν να βοηθήσουν σε υψηλότερη συμμόρφωση αλλά και σε επανεκκίνηση της οικονομίας. Προφανώς έχουμε σε ισχύ ακόμα και θα τον έχουμε για πολλούς μήνες, έναν μηχανισμό επιδημιολογικής επιτήρησης” σημείωσε.

Ερωτηθείς για ένα ενδεχόμενο τέταρτο κύμα της πανδημίας, όπως δηλώνουν αρκετοί επιστήμονες, απάντησε ότι “προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν. Η πολιτική που εφαρμόζουμε εδώ και 1,5 μήνα με τις ανάσες ελευθερίας που δώσαμε, απέδωσε. Κατάλαβαν οι πολίτες και οι επιστήμονες μαζί, ότι μπορούμε να έχουμε υψηλότερη συμμόρφωση, καλύτερη διαχείριση της πανδημίας με το να έχουμε συγκεκριμένες ατομικές δραστηριότητες σε λειτουργία, οι οποίες δεν επιβαρύνουν επιδημιολογικά την κοινότητα. Άρα ας κάνουν λίγο κράτει με τις προβλέψεις οι επιδημιολόγοι και ας κοιτάνε τις τάσεις. Οι τάσεις αυτή τη στιγμή είναι πτωτικές, έχουμε μια μείωση της τάξης του 30% σε εβδομαδιαία βάση στα κρούσματα, μια μείωση της τάξης του 25% σε εισαγωγές σε νοσοκομεία, μια σημαντική αποκλιμάκωση στις ΜΕΘ”.

“Τα στοιχεία δείχνουν ότι ήδη με αυτό το δειλό άνοιγμα που επιχειρούμε, ότι έχουμε περισσότερες κρατήσεις σε αεροπορικά ταξίδια, σε ξενοδοχεία σε διάφορες περιοχές της χώρας, άρα το μήνυμα έχει περάσει προς τον υπόλοιπο κόσμο ότι η Ελλάδα κάνει ένα ασφαλές άνοιγμα. Προφανώς ο Μάιος και ο Ιούνιος θα είναι μήνες με χαμηλές ροές, διότι ακόμα υπάρχουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε αρκετές χώρες. Το γνωρίζαμε αυτό, εμείς όμως θέλαμε να προειδοποιήσουμε και να δώσουμε εγκαίρως το μήνυμα και στους ξένους που θέλουν να επισκεφτούν τη χώρα μας και στους tour operator τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουμε, το χρονοδιάγραμμα, τους μηχανισμούς επιτήρησης ώστε να έχουμε ασφαλή προσέλευση, διαμονή και παραμονή και επιστροφή” περιέγραψε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.