Σκανδαλίδης στον Realfm 97,8: Μέτρο “βλέποντας και κάνοντας” το food pass – Τι είπε για τις εκλογές

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης, σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα, δήλωσε ότι «δεν βγήκαμε από τον δρόμο που χαράξαμε ούτε προς τα δεξιά ούτε προς τα αριστερά. Πάμε στον ίδιο δρόμο με συνέπεια. Ο κ. Μητσοτάκης τελευταία εμφανίζει έναν άλλο λόγο στην πολιτική του. Τα πρώτα χρόνια ήταν πιο ήρεμος, πιο ευγενής, πιο συναινετικός, είχε μια αυτάρκεια και τώρα αυτό του βγήκε σε αλαζονεία και πολύ εκνευρισμό. Δεν ξέρω τι συμβαίνει και αντιμετωπίζει την πολιτική με τέτοιο τρόπο… Μήπως έχει χάσει το τρένο της αυτοδυναμίας; Μήπως νομίζει ότι τα πράγματα δυσκολεύουν και δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει; Βλέπω και τον ορυμαγδό των παροχών που επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου, και λέω τι είναι αυτά από έναν φιλελεύθερο, εκσυγχρονιστική πρωθυπουργό; Στη Βουλή εμφανίζει το χειρότερο δυνατό πρόσωπο, δεν μας είχε συνηθίσει σε αυτό».

«Θεωρώ ότι αυτό είναι μια παρεκτροπή. Υπερέβη τα εσκαμμένα. Μας παρομοίασε με τον Καμμένο» σχολίασε.

«Ο λαός μπορεί να αποφασίσει τρία πράγματα: είτε πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη, είτε πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα, είτε τη δυνατότητα του ΠΑΣΟΚ να παρέμβει στη διαδικασία και να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο. Αν το ΠΑΣΟΚ δεν το επιλέξει ο ελληνικός λαός να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, και είμαι καθαρός σε αυτό που θα σας πω, δεν χρειάζεται να μπει σε καμία κυβέρνηση, ας κάνουν κυβέρνηση αυτοί που επέλεξε ο λαός. Αν όμως το ΠΑΣΟΚ έχει τη δυνατότητα να καθορίσει τις εξελίξεις, θα τις καθορίσει αλλιώς δεν θα μπει στην κυβέρνηση» περιέγραψε ο κ. Σκανδαλίδης.

Ερωτηθείς για το food pass απάντησε «είναι ένα μέτρο που δεν έχει εμφανιστεί ποτέ και πουθενά. Είναι ένα μέτρο “βλέποντας και κάνοντας” και προεκλογικό. Δεν θα το καταψηφίσουμε και ένα ευρώ να πάρει ένας άνθρωπος που έχει ανάγκη, εμείς δεν μπορούμε να το αρνηθούμε. Αλλά δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε κριτική στην κυβέρνηση για αυτή την παροχή;».

«Φαύλος κύκλος ενός υπουργού που περιφέρεται με τα καλάθια και μιας κυβέρνησης που προσπαθεί να δώσει κάποια τάλιρα και δεκάρικα, χωρίς να μπορεί να ελέγξει κανείς αυτή την αγορά και αυτή την άθλια κατάσταση στο καταναλωτικό κοινό και στη ζωή των νοικοκυριών» υπογράμμισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ