Σκανδαλίδης στον Realfm 97,8 για την υπόθεση του Κολωνού: Οι εγκληματίες έχουν όνομα και επίθετο

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης, σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα, αναφέρθηκε αρχικά στην υπόθεση του Κολωνού. «Έχουμε φτιάξει μια κοινωνία ανοχής και συνενοχής. Το πρόβλημα δεν είναι ούτε η κομματική ένταξη, ούτε η προσωπική ιδεολογία ούτε η κοινωνική καταγωγή. Το ειδεχθές έγκλημα αφορά τον εγκληματία και την επαίσχυντη πράξη του και τα αίτια που τον οδήγησαν εκεί. Κυρίως αφορά τους θεσμούς και το κράτος, αλλά και την ευαισθησία και την στάση μιας κοινωνίας που ανοίγει το στόμα απέναντι στο αδιανόητο αλλά είναι έτοιμη να συγκρουστεί για λόγους πολιτική σκοπιμότητας» είπε ο βουλευτής.

«Δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα στο ειδεχθές έγκλημα. Οι εγκληματίες έχουν όνομα και επίθετο. Η πιο σοβαρή τιμωρία δεν είναι τόσο η ποινή, είναι η έκθεση στη δημοσιότητα. Έπειτα αν το κράτος μας δεν έχει το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο για να αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα και πρέπει να το βελτιώσει, ας καθίσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις – που φαντάζομαι όλες την ίδια στάση πρέπει να έχουν σε τέτοια θέματα – να το βελτιώσουν με τέτοιο τρόπο που να συνειδητοποιήσει και η κοινωνία ότι υπάρχει κοινή άποψη για όλα αυτά» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις τουρκικές προκλήσεις ανέφερε πως «η πρακτική της Τουρκίας δεν είναι η συνήθης. Κλιμακώνεται επικίνδυνα. Προφανώς, οι τουρκοαμερικανικές σχέσεις κρίνουν τις κινήσεις της Άγκυρας».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ