Σία Αναγνωστοπούλου: Ελπίζω να γνωρίσω τον Στέφανο Κασσελάκη κάποια στιγμή

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη.

Τι δείχνουν οι τρεις νέες δημοσκοπήσεις μετά την εκλογή Κασσελάκη – Τα ποσοστά των κομμάτων και η δημοτικότητα των αρχηγών

«Αντί να μιλάμε για το τι έχει συμβεί στην κοινωνία, μιλάμε για την αξιωματική αντιπολίτευση και τα κομματικά μας… Έχουμε καταφέρει να γίνουμε πρώτο θέμα. Φανταστείτε την αμηχανία, ενός ανθρώπου σαν κι εμένα με την διαδρομή σε αυτό το κόμμα και στην αριστερά, να ακούω εδώ, να συζητήσουμε  για θέματα όπως είναι η δημόσια παιδεία… Αυτό είναι μια «κόκκινη γραμμή» για τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε αρχικά.

Και συνέχισε, τονίζοντας ότι: «Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τις αποφάσεις του συνεδρίου -γιατί ξέρετε στα κόμματα και δη στα αριστερά κόμματα οι θεσμοί των κομμάτων, τα όργανά τους είναι θεσμοί δημοκρατίας. Είναι τα δημοκρατικά αντίβαρα. Ειδικά για την Αριστερά. Όταν εγώ είμαι υποχρεωμένη να πω στον κ. Παππά ότι βγαίνει μόνος του… Είναι δυνατόν σε ένα κόμμα σαν το ΣΥΡΙΖΑ να βγω εγώ μόνη μου και να πάρω θέση για ένα πράγμα, χωρίς να έχει συζητηθεί ποτέ και πουθενά εναντίον των αποφάσεων του ίδιου του κόμματος;».

«Την Κυριακή δόθηκε μια απάντηση με το 56%, ωστόσο υπάρχει άλλο ένα 44% που διεκδικεί ενότητα. Εγώ θα διεκδικώ την ενότητα και θα καλώ στη νομιμότητα… Όπως σέβομαι τη λαϊκή εντολή, έτσι από την άλλη μεριά η ενότητα για να υπάρξει είναι στην ευθύνη της ηγεσίας. Ο πρόεδρος έχει το προνόμιο να προτείνει προνομιακά στην κοινοβουλευτική ομάδα. Αυτό το έκανε ο Τσίπρας πάντα. Και βεβαίως όλη η κοινοβουλευτική ομάδα σεβόταν την εισήγηση του προέδρου… Αλλά είναι αυτή η λεπτή ισορροπία. Εκεί οικοδομείται ο σεβασμός. Ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη οικοδομείται δεν επιβάλλεται» σημείωσε.

Τέλος, υπογράμμισε ότι: «Δεν θα βγω ποτέ να πω κάτι για τον κ. Κασσελάκη. Καταρχάς ελπίζω να τον γνωρίσω κάποια στιγμή…».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ