«Σφραγίδα» Σαμαρά στα… δύο άκρα

«Σφραγίδα» Σαμαρά στα… δύο άκρα

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Η πρώτη εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά σε κομματικό ακροατήριο μετά τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή αναμένεται ότι θα «σφραγίσει» την επιλογή της ΝΔ να πορευτεί πάνω στην πολιτική επιχειρηματολογία των δυο άκρων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του στις δικαστικές και αστυνομικές έρευνες για την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής- την οποία θα χαρακτηρίσει «ναζιστική και εγκληματική οργάνωση» – θέλοντας έτσι να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα πολιτικού φλερτ της ΝΔ με το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ο κ. Σαμαράς θα επαναλάβει τη δέσμευσή του να φτάσει μέχρι τέλους και να τελειώσει πολιτικά με τη Χρυσή Αυγή, στηρίζοντας παράλληλα απόλυτα τους δυο εμπλεκόμενους υπουργούς του, Νίκο Δένδια και Χαράλαμπο Αθανασίου καθώς και τους λειτουργούς της δικαιοσύνης για τους έως τώρα χειρισμούς τους δίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο απάντηση και σε όσα «γαλάζια» στελέχη γκρινιάζουν στο παρασκήνιο για νομικά και διαδικαστικά θέματα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση που θα επιλέξει να κάνει ο κ. Σαμαράς για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής τους οποίους η ΝΔ θέλει να «επαναπατρίσει» μέσα από συγκεκριμένη ρητορική που εκφράζεται κυρίως από τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τ. Μπαλτάκο αλλά και από τον στενό του συνεργάτη, βουλευτή Επικρατείας, Χρύσανθο Λαζαρίδη.

Με αφορμή την έως τώρα στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή για τη διακοπή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής ο πρόεδρος της ΝΔ θα εξαπολύσει σκληρή επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις πρώτες του «θολές» όπως χαρακτηρίζονται από το Μαξίμου, αντιδράσεις πριν και μετά τη σύλληψη των ηγετικών μελών της Χρυσής Αυγής, ενισχύοντας απόλυτα τη θεωρία των δυο άκρων.

Ο κ. Σαμαράς θα εξαπολύσει σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίο θα ζητήσει επί της ουσίας να αποκηρύξει κάθε μορφή βιας χωρίς περιστροφές και αστερίσκους.

Μήνυμα στους δανειστές για τα μέτρα

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιχειρήσει να καθησυχάσει τους βουλευτές του ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί νέα μέτρα περικοπών συντάξεων και μισθών στέλνοντας έτσι ένα σαφές μήνυμα και προς τους δανειστές οι οποίοι τα τελευταία 24ωρα μπέρδεψαν τις γραμμές τους και αλληλοδιαψεύστηκαν για τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις που έκαναν για την ελληνική οικονομία, τις αγορές και το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται ότι θα επαναλάβει πως η Ελλάδα με σταθερά βήματα έγινε μέσα σε έναν χρόνο παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή με δυνατές συμμαχίες (Ισραήλ, TAP) -κεκτημένο το οποίο, όπως θα επισημάνει, δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο υπό συνθήκες αποσταθεροποίησης που μπορεί να προκληθούν και με παράλογα αιτήματα των δανειστών.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και το εάν ο κ. Σαμαράς θα επιλέξει να αναφερθεί σε ειδικότερα θέματα που προκαλούν τριγμούς στην κυβέρνησή του (πετρέλαιο θέρμανσης, αντιρατσιστικό, προγραμματική συμφωνία) εν μέσω περίεργων σεναρίων για τις σχέσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τα υπόλοιπα μέλη του οικονομικού επιτελείου αλλά και με το Μέγαρο Μαξίμου.

Στην συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ η οποία θα είναι η πρώτη επίσημη του νέου Γραμματέα Α. Παπαμιμίκου αναμένεται να πάρουν τον λόγο – εκτός από τον Πρωθυπουργό – υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ