“Σείστηκε” το Αιγαίο από τις ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Απ’ άκρη σ’ άκρη στο Αιγαίο, από τις 11 έως τις 23 Απριλίου, το Πολεμικό Ναυτικό είχε βγάλει σχεδόν το σύνολο των μονάδων του, συμμετέχοντας σε ασκήσεις ευρείας κλίμακας.

Ολόκληρο το Αιγαίο “σείστηκε” από τις ασκήσεις με τα πραγματικά πυρά που εκτέλεσε ο ελληνικός Στόλος, εκπέμποντας ισχυρά μηνύματα ετοιμότητας και αποφασιστικότητας όποτε παραστεί η ανάγκη.

Για πρώτη φορά σε άσκηση έκαναν την εμφάνισή τους τα σκάφη ανορθόδοξου πολέμου MK-V, των ειδικών δυνάμεων. Ένα από τα υποβρύχια φαντάσματα κλάσης Παπανικολής τα έπιασε να πλέουν με ταχύτητες άνω των 50 κόμβων.

Πρόκειται για συνδυασμό των ασκήσεων «ΛΑΙΛΑΨ», «ΑΙΓΙΑΛΟΣ», «ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡ» και «ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ» με τον Ηνίοχο, της Πολεμικής Αεροπορίας, κατά την διάρκεια των οποίων έγινε εξάσκηση στην αντιμετώπιση όλων των ειδών των απειλών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΝ, οι εν λόγω ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ