Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Παναγιωτόπουλου – Ακάρ – Όλο το παρασκήνιο

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ σήμερα στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, ο Έλληνας υπουργός διεμήνυσε ότι η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες δεν μπορεί να αποκλιμακωθεί όσο η τουρκική πλευρά συνεχίζει να διατυπώνει επιθετική ρητορική και απειλές που φθάνουν μέχρι την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε να μείνει ανοιχτό το κανάλι επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, προκειμένου να αποκατασταθεί ο διάλογος στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, όπως αρμόζει σε Συμμάχους στο ΝΑΤΟ.

Κατά τη συνάντηση «υπογραμμίστηκε η σημασία διατήρησης ανοικτών δίαυλων επικοινωνίας και συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, και η ανάγκη δημιουργίας κλίματος σταθερότητας στην περιοχή, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας», επισημαίνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε σχετική ανακοίνωση με την οποία έδωσε στη δημοσιότητα σχετικές φωτογραφίες και βίντεο.

Παναγιωτόπουλος Ακάρ

Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: «Η τακτική των προκλήσεων που ακολουθεί η Τουρκία δεν είναι προς όφελος κανενός»

Όπως έγραψε νωρίτερα ο Χρήστος Μαζανίτης για το enikos.gr, η συνάντηση κράτησε περίπου 40 λεπτά και ήταν η πρώτη μετά την κλιμάκωση των ρητορικών απειλών της Άγκυρας προς την Ελλάδα.  Η συνομιλία μεταξύ των δύο ανδρών έγινε χωρίς μεταφραστές και αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος της συνάντησης ήταν πλήρως ωφέλιμος.

Οι δυο άνδρες συνομίλησαν στα αγγλικά με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας να επισημαίνει ότι η τακτική των προκλήσεων που ακολουθεί η Τουρκία δεν είναι προς όφελος κανενός κι ότι θα πρέπει να γίνουν απτά βήματα αποκλιμάκωσης της έντασης.

Παναγιωτόπουλος - Ακάρ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ