Σε ανενεργό Στρατόπεδο θα χτιστεί το νέο Ογκολογικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Μεγάλη κίνηση για την ενίσχυση του συστήματος υγείας, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς.

του Χρήστου Μαζανίτη

Η έκταση του πρώην Στρατοπέδου «ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ», στον Δήμο Παύλου Μελά, στη δυτική Θεσσαλονίκη, παραχωρείται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την δημιουργία του νέου Ογκολογικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια έκταση που όπως εξήγησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας εξυπηρετεί ιδανικά τη βέλτιστη χωροθέτησή του, καθόσον η περιοχή προσφέρει εύκολη πρόσβαση, δίκτυα και άλλες αναγκαίες αστικές υποδομές, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει επαρκέστατο χώρο στάθμευσης οχημάτων, όλων των εργαζομένων και των επισκεπτών του.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Νικος Χαρδαλιάς σήμερα κατά τη διάρκεια ενημερωτικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη και του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλου.

Όπως τόνισε «το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο, αποτέλεσε δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο 2021, και θα γίνει πλέον πραγματικότητα».

Ογκολογικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Ογκολογικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Ογκολογικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Η νέα Αντικαρκινική Μονάδα με την ένταξή της στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, θα αποτελέσει μια σύγχρονη, πρωτοποριακή και καινοτόμα δομή, σχεδιασμένη να λειτουργεί με βάση όλα τα διεθνή πρότυπα υγείας, ενώ θα εξασφαλίζει υψηλού επιπέδου ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες σε ασθενείς με νεοπλασματικές νόσους και κακοήθεις αιματοπάθειες, εξυπηρετώντας πρακτικά όχι μόνο τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, αλλά ασθενείς από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

«Για την τελική χωροθέτησή του, συνεργάσθηκαν στενά επί σειρά μηνών, όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, Εθνικής Άμυνας, Υγείας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης), Υποδομών & Μεταφορών και φυσικά το Ταμείο Εθνικής Άμυνας ως ιδιοκτήτης της σχετικής έκτασης, προτάσσοντας την κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη και φυσικά τη δέσμευση ολόκληρης της Κυβέρνησης να κάνουμε πράξη τις εξαγγελίες μας» ανέφερε ο Ν. Χαρδαλιάς.

«Το γερασμένο Θεαγένειο, που τόσα πρόσφερε στη Δημόσια Υγεία, θα αντικατασταθεί από ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο, που θα προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε χιλιάδες ανθρώπους από τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρειο Ελλάδα και όχι μόνο. Η δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει πραγματικότητα», τόνισε από τη μεριά του στη σύσκεψη ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.​

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ