Σαρωτικές αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. – Τα επικρατέστερα ονόματα

Σαρωτικές αλλαγές αναμένονται στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) που έχει προγραμματιστεί για τις 12:30 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο αρχηγός της αστυνομίας θα αλλάξει, με τον Λάζαρο Μαυρόπουλο να φεύγει και να τον διαδέχεται σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Μαλλιός, ο οποίος έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών στο Αλλοδαπών στον κλάδο προστασίας συνόρων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει αποφασίσει να αποστρατεύσει και τους 5 αντιστρατήγους που βρίσκονται στην πυραμίδα της ηγεσίας κάτι που έχει να συμβεί πάρα πολλά χρόνια. Θεωρείται ότι πρόκειται για βαθιά τομή. Υπαρχηγός  αναμένεται να τοποθετηθεί ο Πασχάλης Συριτούδης με θητεία στον Έβρο.

Συνάμα θα καλυφθούν οι θέσεις του επιτελάρχη και των επιθεωρητών Βορείου και Νοτίου Ελλάδος.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα ονόματα για τον Αττικάρχη και τον Διοικητή Ασφάλειας καθώς πρόκειται για υπηρεσίες άμεσα επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη διατήρηση της τάξης σε γήπεδα, πορείες κλπ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ