Σακελλαροπούλου: Σύμβολο Δημοκρατίας και Φιλοσοφίας ο Παρθενώνας – Μερικά ζητήματα δεν λύνονται αυτόματα

«Η δίκαιη φορολόγηση είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα σε μια κοινωνία» είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «η πάταξη της φοροδιαφυγής σε αυτό αποβλέπει. Πρέπει όλοι να επιβαρύνονται ανάλογα και να αποβλέπουμε στη δίκαιη μεταχείριση των φορολογουμένων και ελπίζω ότι εκεί κινούνται οι ρυθμίσεις τις οποίες αναφέρατε». Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να μη σηκώνουν πάντα οι ίδιοι το βάρος.

«Φυσικά τα θέματα δικαιοσύνης τα έχουμε συζητήσει κατ’ επανάληψη. Η Ελλάδα είναι ένα κράτος Δικαίου και το κράτος Δικαίου έχει ως προϋπόθεση την ορθή λειτουργία της Δικαιοσύνης και υπογράμμισε την ανάγκη οι όποιες ρυθμίσεις αποβλέπουν στη βελτίωση αυτής της λειτουργίας πρέπει να γίνονται αποδεκτές από την κοινωνία αλλά οπωσδήποτε να τις στηρίζουν και οι συλλειτουργοί στη Δικαιοσύνη. Οτιδήποτε αποβλέπει στην ορθή απονομή, στην έγκαιρη και αποτελεσματική απονομή Δικαιοσύνης, όπως τη θέλει και η ΕΣΔΑ, νομίζω ότι είναι στην ορθή κατεύθυνση».

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποστήριξε ότι «παρακολουθήσαμε όλοι όσα έγιναν στο Λονδίνο. Αυτό που βρίσκω σημαντικό, γιατί ο Παρθενώνας είναι το σύμβολο όχι μόνο της κλασσικής περιόδου αλλά είναι σημαντικός για τον πλανήτη, για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, γιατί είναι το σύμβολο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, η επανένωση λοιπόν των Γλυπτών που είναι ένα αίτημα της χώρας μας ίσως και από την αρχή της σύστασης του Κράτους αλλά βέβαια τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει, έχει βρει κι αυτό το βρίσκω πολύ σημαντικό, την κατανόηση και την αναγνώριση από τη διεθνή κοινή γνώμη, τη βρετανική κοινή γνώμη. Κι αυτό ίσως είναι το μεγάλο κέρδος. Είναι μερικά ζητήματα που δεν λύνονται αυτόματα αλλά θέλουν το χρόνο τους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ