Sabah: Τυχόν επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια θα οδηγούσε σε πόλεμο;

«Μια απόφαση της Αθήνας να επεκτείνει τα χωρικά ύδατά της στα 12 ναυτικά μίλια, θα οδηγούσε σε πόλεμο με την Τουρκία;». Αυτό το ερώτημα θέτει δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Sabah.

Αφορμή στέκονται οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις που έχουν αρχίσει στην Ελλάδα για επέκταση των χωρικών υδάτων από 6 στα 12 μίλια νότια της Κρήτης, στοχεύοντας το παράνομο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο.

Το δημοσίευμα σημειώνει πως η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια αποτελεί «αιτία πολέμου» για την Τουρκία.

δημοσίευμα Sabah

Ο πρώην Αρχηγός Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου, İsmail Hakkı Pekin δήλωσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι εάν η ελληνική κυβέρνηση λάβει μια τέτοια απόφαση, η Τουρκία θα δοκιμάσει πρώτα τη διπλωματία και συνέχισε:

«Εάν η διπλωματία δεν λειτουργήσει, θα υπάρξει σύγκρουση».

«Η Τουρκία μπορεί να περάσει τα πολεμικά πλοία της μέσω των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου και αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση με την Ελλάδα» τόνισε ο Pekin, λέγοντας πως η σύγκρουση θα είναι αποτέλεσμα ενεργειών της χώρας μας.

«Εάν η Ελλάδα προχωρήσει, τότε το τουρκικό ναυτικό και οι αεροπορικές δυνάμεις θα επέμβουν» είπε ο πρώην Αρχηγός Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ