Ραγκούσης στον Realfm: Η αγορά πληρώνει την απόφαση της κυβέρνησης να μην ενισχύσει όσο έπρεπε το ΕΣΥ

“Δυστυχώς η Αττική είναι στο κόκκινο. Αυτό δεν είναι δικαιολογημένο και μακάρι να σταματήσει αυτό το κοκκίνισμα στο ΕΣΥ εδώ που βρίσκεται σήμερα και να μην επιδεινωθεί κι άλλο τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες” δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Ένα πράγμα μπορούσε μόνο να γίνει και είναι να ενισχύσει σε τέτοιο βαθμό το ΕΣΥ ώστε να αντέξει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό πάντα. Το ότι κινούμαστε πάλι οριακά, είμαστε όλοι με κομμένη την ανάσα, φαίνεται ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο. Το συμπέρασμα επειδή ο κόσμος που εργάζεται και δραστηριοποιείται στην αγορά δοκιμάζεται δραματικά από την πανδημία, νομίζω ότι η δοκιμασία είναι τόσο έντονη γιατί δεν ενισχύθηκε όσο έπρεπε το Εθνικό Σύστημα Υγείας” ανέφερε.

“Η αγορά εκτός από την πανδημία, που είναι η προφανής αιτία, πληρώνει και την απόφαση της κυβέρνησης να μην ενισχύσει το ΕΣΥ, όσο μπορούσε” υπογράμμισε.

“Το κράτος πρέπει να δαπανήσει τα απαραίτητα κονδύλια, ώστε ο βραχνάς του ιδιωτικού χρέους που γεννήθηκε εξαιτίας του ότι έκλεισαν οι επιχειρήσεις να φύγει από πάνω τους, αλλιώς δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα οι άνθρωποι” σημείωσε.

“Τα φαινόμενα έκνομης αστυνομικής βίας, δεν είναι καινούργια, έχουν πολλές φορές στο παρελθόν και θα έχουμε και στο μέλλον. Και άλλη κυβέρνηση να έχουμε, ανάμεσα στους περίπου 50.000 αστυνομικούς που έχουμε κάποια στιγμή κάποιος θα παρανομήσει, κάποιος θα παραβεί τον όρκο του, κάποιος θα παραβιάσει τον κώδικα δεοντολογίας. Δεν είναι άρα εκεί το ζήτημα. Το ζήτημα είναι ότι κάθε φορά το αρμόδιο υπουργείο αντιδρά, αυτό είναι το ένα επίπεδο ευθύνης. Υπάρχει το βίντεο που είδαμε όλοι. Οι αντιδράσεις στα τρία επίπεδα (ΕΔΕ, συνήγορος του Πολίτη και εισαγγελική παρέμβαση) ήταν τα υποχρεωτικά να γίνουν. Η διαφορά βρίσκεται στον τρόπο πολιτικής αντιμετώπισης από την κυβέρνηση” σχολίασε τα όσα έγιναν στη Νέα Σμύρνη.

“Αυτοί που βρέθηκαν εκεί, η ομάδα ΔΙΑΣ, στελεχώθηκαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία από ειδικούς φρουρούς, που προσλήφθηκαν μετά το 2019, δυστυχώς μετά από οκτώ χρόνια που είχε σταματήσει η πρόσληψη τέτοιας κατηγορίας αστυνομικών από όλες τις κυβερνήσεις από το 2011 και μετά, εκτός ΑΣΕΠ και εκτός Πανελληνίων. Αυτό το καθεστώς το επανέφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον κ. Χρυσοχοΐδη υπουργό μετά το 2019. Πήρε 1.500 ειδικούς φρουρούς έξω από Πανελλήνιες, έξω από ΑΣΕΠ, με εντελώς κομματικές διαδικασίες πρόσληψης και το χειρότερο είναι χωρίς ουσιααστική και πολύχρονη εκπαίδευση που πρέπει να έχει ο αστυνομικός πριν πάρει το όπλο και βγει στην ενεργό δράση” πρόσθεσε. “Έπειτα από 20 ημέρες εκπαίδευση τους έβγαλαν στους δρόμους, εδώ λοιπόν υπάρχει και αυτό το επίπεδο πολιτικής ευθύνης” είπε ο κ. Ραγκούσης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ