Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου

Σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έδωσε το «παρών» στο «ύστατο χαίρε» του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Μιχάλη Κωσταράκου.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Πλήθος κόσμου, συγγενείς και φίλοι έδωσαν το «παρών» στο «ύστατο χαίρε» του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, που έφυγε από την ζωή την Παρασκευή 2 Ιουνίου σε ηλικία 67 ετών έπειτα από άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας κι επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κι επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ Χαράλαμπο Λαλούση, του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Οικονόμου αλλά και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων πραγματοποιήθηκε η Εξόδιος Ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

«Τον αποχαιρετούμε με ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα έκανε για τις Ένοπλες Δυνάμεις» ανέφερε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον επικήδειο που εκφώνησε τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Το έργο που άφησε πίσω του είναι μεγάλο και δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ.

Κρατώ για πάντα τα τελευταία λόγια που απηύθυνε ως προτροπή διαρκούς ετοιμότητας και μαχητικής επαγρύπνησης στο στρατιωτικό προσωπικό έπειτα από 44 συναπτά έτη ευδόκιμης στρατιωτικής υπηρεσίας.

«Κρατήστε τα λάβαρά μας ψηλά και αναπεπταμένα! Με τιμή, υπερηφάνεια και δύναμη! Πυκνώστε τις γραμμές μας και σταθείτε όρθιοι απέναντι στην καταιγίδα.

Αναπαύσου εν ειρήνη κύριε Αρχηγέ.

Αυτές οι γραμμές, οι ελληνικές γραμμές άμυνας, για τις οποίες αγωνίστηκες σε ολόκληρη την ζωή σου, παραμένουν πυκνές, ετοιμοπόλεμες και αδιαπέραστες στο διηνεκές.

Αιωνία η μνήμη σου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει».

Το φέρετρο είχε καλυφθεί από την Ελληνική Σημαία, που υπηρέτησε επί 44 έτη, τα μετάλλια, τα παράσημα  και το σπαθί του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Η ταφή πραγματοποιήθηκε στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη.

Σημειώνεται ότι στεφάνι στην κηδεία έστειλε και ο πρώην υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, μαζί με την σύζυγό του.

Δείτε φωτογραφίες από την κηδεία του Μιχάλη Κωσταράκου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ