Πυρά της αντιπολίτευσης για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης

Τις εξαγγελίες της κυβέρνησης  σχολίασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης,  ασκώντας σκληρή κριτική.

Συνταξιούχοι: Έως το τέλος Μαρτίου η έκτακτη ενίσχυση – Ποιοι θα λάβουν 200- 300 ευρώ

Ο ΣΥΡΙΖΑ

«Οι προεκλογικές εξαγγελίες Μητσοτάκη υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών», δήλωσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα στήριξης:  «Τα μέτρα της κυβέρνησης υποτιμούν την νοημοσύνη των πολιτών, που ξεκάθαρα βλέπουν τον προεκλογικό τους χαρακτήρα. Παρακολουθήσαμε σε προχειροστημένη φιέστα, εξαγγελίες στα χνάρια του Μαυρογιαλούρου, που δεν στηρίζουν ουσιαστικά και σταθερά τους δικαιούχους. Μάλιστα, πριν ακόμη οι κύριοι του οικονομικού επιτελείου ολοκληρώσουν τη φιέστα τους, τα βοηθήματα του κ. Μητσοτάκη τα είχε «φάει» ήδη ο πληθωρισμός, που σήμερα ανακοινώθηκε ότι καλπάζει με 15,4% στα τρόφιμα», είπε η κ. Τσαπανίδου.

Το ΠΑΣΟΚ

«Λειψά και ανολοκλήρωτα βήματα της Κυβέρνησης – Τα προβλήματα στο ιδιωτικό χρέος οξύνονται», σχολίασε από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, ο Γραμματέας Τομέα Ιδιωτικού Χρέους & Προστασίας δανειοληπτών, Δημήτρης Σπυράκος.

Νέο πλαίσιο ρυθμίσεων για χρέη και «διορθώσεις» στον εξωδικαστικό – Αναλυτικά τα 7 μέτρα στήριξης

 

Αναφορικά με τον πληθωρισμό, το ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι «και τον μήνα Ιανουάριο η ακρίβεια στο ράφι δεν λέει να σταματήσει. Ενώ ο γενικός πληθωρισμός κινείται στο 7%, οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα φτάνουν στο 15,4%, κάτι το οποίο δείχνει την απουσία ελέγχων στην αγορά και την αναποτελεσματικότητα των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση».

Aπό την πλευρά του, ο Δημήτρης Μάντζος, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχολιάζοντας στο ACTION 24 το έκτακτο επίδομα 300 ευρώ για τους συνταξιούχους που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, σημείωσε ότι «όταν έρθει η ώρα, θα αξιολογήσουμε τη νομοθετική πρωτοβουλία και θα σταθούμε το ίδιο αξιακά και υπεύθυνα όπως έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν». Κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη συνέπειας επισημαίνοντας ότι «εξελέγη μεταξύ άλλων και για να καταργήσει ή έστω να τροποποιήσει τον νόμο Κατρούγακλου. Τρεισήμισι χρόνια μετά, όχι μόνο δεν κατήργησε την προσωπική διαφορά, αλλά οικοδόμησε πάνω σε αυτή και έχει και το δικαίωμα τώρα ο κ. Χατζηδάκης να τάζει αυξήσεις τις οποίες στα ATM οι συνταξιούχοι δεν τις βλέπουν».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, «η ΝΔ έχει επιδοθεί επισήμως σε έναν εμπαιγμό μέσω των pass. Αυτό το επίδομα το οποίο δίνεται πάλι εφάπαξ και στη μορφή μιας έκτακτης παροχής, είναι ένα vote pass πριν την κάλπη, το οποίο επ’ ουδενί δεν μπορεί να καλύψει το κενό που υπάρχει λόγω της προσωπικής διαφοράς».

Παρουσίασε, παράλληλα, το πλαίσιο θέσεων που αντιπροτείνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής το οποίο περιλαμβάνει «άμεση κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από 01/01/2024 με παροχή έως τότε ενός εφάπαξ επιδόματος, πραγματικού όμως, το οποίο να ανταποκρίνεται στις πληθωριστικές πιέσεις του σήμερα».

Το ΚΚΕ

«Το ”μαρτύριο της σταγόνας” θυμίζουν οι αλλεπάλληλες ρυθμίσεις για δόσεις, που εξήγγειλε η κυβέρνηση της ΝΔ, οι οποίες δεν μπορούν να κρύψουν την πλήρη απουσία πραγματικών μέτρων στήριξης για τα λαϊκά νοικοκυριά, για τις μικροεπιχειρήσεις των ελεύθερων επαγγελματιών, για τους αγρότες που πνίγονται στην ανασφάλεια, εξαιτίας των πολιτικών όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ.

«Πρόκειται για ρυθμίσεις που δεν ακουμπούν τις αιτίες τής απώλειας εισοδήματος, της φοροληστείας και της υπερχρέωσης, όπως είναι η διαχρονική πτώση των μισθών, οι αντιλαϊκοί φόροι που καλά κρατούν, η ακρίβεια στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, την ενέργεια και τις πρώτες ύλες. Είναι η ακρίβεια που έχει τις ρίζες της στην επεκτατική πολιτική της ΕΕ, στις πολιτικές της λεγόμενης ”απελευθέρωσης” και στους ληστρικούς φόρους που προώθησαν μαζί η ΕΕ και οι κυβερνήσεις. Σε όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν και οι επιπτώσεις των lockdown και των προσωρινών αναστολών που τα συνόδευσαν. Και ο Γολγοθάς συνεχίζεται!» προσθέτει ο ΚΚΕ.

«Η κοροϊδία των συνταξιούχων από τις μνημονιακές Κυβερνήσεις συνεχίζεται, όπως φάνηκε και από τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη.

Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, που τόσο καιρό μαζί με τον αρμόδιο Υπουργό τον κ. Χατζηδάκη, προσπαθούσαν να εξαπατήσουν τους συνταξιούχους υποσχόμενοι δήθεν αυξήσεις, όταν αποδείχθηκε ότι αυτές ήταν ανύπαρκτες, εφηύραν το τρικ του προεκλογικού επιδόματος! Τόσο ξεδιάντροπος και εξόφθαλμος είναι ο εμπαιγμός των συνταξιούχων από την σημερινή Κυβέρνηση, αλλά και συνολικά τις μνημονιακές Κυβερνήσεις, που διαρκώς βαφτίζουν το κρέας ψάρι για να αποκρύψουν τις βάρβαρες μνημονιακές περικοπές στις συντάξεις.

Αντί για έκτακτες πενιχρές ενισχύσεις, πρέπει να ανατραπούν οι μνημονιακές περικοπές των συντάξεων από όλους τους συνταξιοδοτικούς νόμους των μνημονιακών Κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.
Οι συνταξιούχοι, κ. Μητσοτάκη, δεν ξεγελιούνται, ούτε από πολυδιαφημισμένες αυξήσεις που δεν βλέπουν στην τσέπη τους ούτε από προεκλογικούς μποναμάδες.

Ως εδώ, λοιπόν, η κοροϊδία σας», ανέφερε σε χθεσινή δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδης.

Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ