Ψήφος αποδήμων – Βορίδης στον Realfm: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ψηφίζουν αλλά να μην μετρά η ψήφος τους

“Η κ. Τζάκρη απάντησε στον δημοσιογράφο για το ζήτημα των περιορισμών στην ψήφο των απόδημων, ότι είναι εναντίον των περιορισμών, ότι τους θεωρεί προσβλητικούς, ότι τους θεωρεί υποτιμητικούς και αχαρακτήριστους και θα αγωνιστεί για την κατάργησή τους. Και ότι μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα τους καταργήσει, είπα και εγώ να μην περιμένουμε να το κάνουμε τώρα. Αν συμφωνούν η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση για την κατάργηση των περιορισμών είναι μια ευκαιρία πολύ γρήγορα, σήμερα ίσως, να δηλώσουν ότι θέλουν την κατάργηση. Από τότε βλέπουμε μια αναδίπλωση, ένα άδειασμα της κ. Τζάκρη, μια κριτική ότι ήταν άστοχη η δήλωση και μια επαναφορά στις αρχικές τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ ” είπε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

“Εμείς δεν παίζουμε σκάκι, εμείς θέλουμε και το λέμε ξεκάθαρα, είναι άνθρωποι που έχουν δικαίωμα ψήφου, είναι Έλληνες πολίτες, γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Μπορούν να πάρουν το αεροπλάνο και να έρθουν να ψηφίσουν, δεν προσθέτουμε εμείς κάτι επιπλέον. Είναι άνθρωποι που ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα. Θέλουμε να τους διευκολύνουμε ή να πάρουν το αεροπλάνο; Αυτή είναι η συζήτηση και εμείς έχουμε ξεκάθαρη θέση να τους διευκολύνουμε” πρόσθεσε.

“Γιατί είναι η Αριστερά αρνητική σε αυτό; Το ΚΚΕ έχει ένα σκεπτικό, με το οποίο οδήγησε σε αυτόν τον νόμο που ψηφίστηκε συναινετικά με παραχωρήσεις. Όλοι βλέπουν ότι έχει πολλούς περιορισμούς. Επανέρχεται αυτή η συζήτηση άρα, για να φτάσει στο σημείο που πρέπει να φτάσει. Να δώσουμε πράγματι μια ουσιαστική διευκόλυνση στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θέλει να ψηφίζουν όλοι, αλλά να έχουμε σπασμένες εκλογικές περιφέρειες και να μην προσμετράται η ψήφος τους στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα, δηλαδή να ψηφίζουν αλλά να μην μετρά η ψήφος τους. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.