Βορίδης: Η ευθύνη πρωτίστως και κυρίως βρίσκεται σε αυτόν που έχει τη συντήρηση του δικτύου – ΒΙΝΤΕΟ

Έως τα μεσάνυχτα θα έχει αποκατασταθεί το 90% των προβλημάτων ηλεκτροδότησης τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σχετικά με το πότε θα αποκατασταθούν τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία Μήδεια με διακοπές ρεύματος και υδροδότησης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο Μάκης Βορίδης σχετικά με το πινγκ πονγκ ευθυνών, σημείωσε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ θα έπρεπε να είχε δράσει προληπτικά ώστε να αποφευχθούν τέτοια προβλήματα, ωστόσο υπογράμμισε ότι ήταν μια πρωτοφανής κακοκαιρία που είχε να συμβεί στην Ελλάδα από το 2003. Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Υπάρχει ένα πραγματικό δεδομένο και αυτό είναι ότι υπήρξαν αυτά τα προβλήματα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης, αλλά επίσης πραγματικό δεδομένο είναι ότι αυτή η κακοκαιρία έχει να συμβεί από το 2003. Πρέπει κάποιος να συνειδητοποιήσει πού βρίσκεται πρόβλημα. Ο ΔΕΔΔΗΕ αποκαθιστά προβλήματα που προήλθαν από πτώσεις δέντρων, από την πτώση των κλαδιών που επίσης επήλθαν από μία ακραία χιονόπτωση…”.

Πρόσθεσε: “Θα έπρεπε να έχουμε προληπτικά, αυτό που είναι αρμόδιος, καθαρίσει, κόψει τα δέντρα, ώστε να μην πέσουν, κόψει τα κλαδιά ώστε να πέσουν τα κλαδιά από τα δέντρα. Η ευθύνη πρωτίστως και κυρίως βρίσκεται σε αυτόν που έχει τη συντήρηση του δικτύου. Αλλά από την άλλη μεριά, για να είμαστε ρεαλιστές, θα έπρεπε ο ΔΕΔΔΗΕ να έχει ενεργήσει έτσι ώστε να κόψει τα δέντρα και τα κλαδιά που έπρεπε για να προφτάσει μια κακοκαιρία που συμβαίνει μια φορά στα 18 χρόνια… Αν αυτό είναι που καταλογίζουμε στον ΔΕΔΔΗΕ που έχει την ευθύνη της διαχείρισης και της συντήρησης του δικτύου, τότε πράγματι αυτό να του το καταλογίσουμε” είπε και πρόσθεσε ότι στη Βόρεια Ελλάδα που χιονίζει πιο συχνά, αυτά τα καιρικά φαινόμενα είναι κι αυτά πιο συχνά, δεν καταγράφονται τέτοια περιστατικά, γιατί εκεί έχουν γίνει όλα όσα πρέπει. “Στη νότια Ελλάδα που τα φαινόμενα είναι σπάνια, θα έπρεπε από τις προηγούμενες μέρες να έχουν βγει συνεργεία, τα οποία θα έκαναν μια εκτίμηση ποιο κλαδί ή δέντρο είναι πιθανό να πέσει και αυτά που δεν έπεσαν και να το προλάβουμε” πρόσθεσε.

Σχετικά με το πότε θα αποκατασταθούν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι το 90% των ζημιών θα έχει αποκατασταθεί μέχρι τα μεσάνυχτα». Επίσης, υπογράμμισε την εργώδη προσπάθεια του κράτους επισημαίνοντας ότι «ο πολίτης που ταλαιπωρείται βλέπει μια εργώδη προσπάθεια του κράτους υπό ακραίες συνθήκες για να αποκαταστήσει τα προβλήματα. Το κράτος ήταν παρόν, λειτούργησε και λειτουργεί».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ