Ψηφίζουν “δαγκωτό” Μανιτάκη

Ψηφίζουν “δαγκωτό” Μανιτάκη

 

Τη στήριξή τους στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη εξέφρασαν δύο στελέχη της ΔΗΜΑΡ, ο Θεόδωρος Μαργαρίτης και ο Σπύρος Λυκούδης.

 

“Υποστηρίζουμε το μεταρρυθμιστικό σχέδιο του κ. Μανιτάκη. Σύμφωνα με τη συνταξιοδοτική ωρίμανση, θα έχουν αποχωρήσει πάνω από 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το 2015, πράγμα που σημαίνει, ότι μπορεί να έχουμε και κενά. Δεν είναι δυνατό να γίνουν 20.000 απολύσεις”, δήλωσε στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ ο κ. Μαργαρίτης.

Το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Θόδωρος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την απουσία στήριξης στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. “Είχε δημιουργηθεί ένα θέμα, το οποίο έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τη ΔΗΜΑΡ, διότι ο υπουργός τον οποίο στηρίζει, έμεινε για αρκετό χρονικό διάστημα χωρίς την κάλυψη της κυβέρνησης, στην προσπάθεια να διαπραγματευτεί με την τρόικα. Η ουσία είναι ότι αυτήν τη στιγμή, η κυβέρνηση εμφανίζεται με μια ενιαία στάση και προσπαθεί να βρει μια λύση με τους δανειστές”, είπε.

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ» είπε:

“Δεν συμφωνώ και δεν προκύπτει από πουθενά η άποψη ότι η ΔΗΜΑΡ αντιδρά στην έξοδο των επιόρκων και ελεγχομένων πειθαρχικά δημοσίων υπαλλήλων. Αν μπορούσαν αύριο το πρωί να φύγουν, με απλές διαδικασίες, ας έφευγαν όλοι. Ο υπουργός, όμως, δεν μπορεί να απολύσει κάποιον με τη δική του υπογραφή, επειδή (ο υπάλληλος) έχει κατηγορηθεί με βάση, το κλασικό δικαιϊκό σύστημα και το Σύνταγμα, πριν του δοθεί το δικαίωμα να εξηγήσει και να κριθεί. Δεν γίνεται αυτό. Πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Να βρεθεί τρόπος”.

“Ο κ. Μανιτάκης το παλεύει αυτό και το ξέρω. Έχει ανάγκη από μια στοιχειώδη συμπαράσταση. Χρειάζεται συμπαράσταση για να γίνουν σύννομες διαδικασίες και να μην πηγαίνει κάποιος μετά στο δικαστήριο, να αθωώνεται και να επιστρέφει στη θέση του”, επεσήμανε ο Σπύρος Λυκούδης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ