Προκλητικό δημοσίευμα στην Τουρκία: Κατηγορεί την Ελλάδα ότι εποικίζει νησιά και νησίδες του Αιγαίου με… κατσίκες

Νέα πρόκληση στην Τουρκία εναντίον της Ελλάδας, αυτή τη φορά από την εθνικιστική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Aydinlik».

Η εφημερίδα κυκλοφορεί με τίτλο, «Η Αθήνα το παίζει αρνάκι, αλλά το σχέδιό της αποκαλύπτεται». Το δημοσίευμα κατηγορεί την Ελλάδα ότι αγοράζει… κατσίκες με επιχορήγηση από την Ε.Ε. και μεταφέρει τα ζώα σε νησίδες του Αιγαίου.

«Η Αθήνα προωθεί την κατοχή στις νησίδες αυτές, με πρόσχημα την «αντιμετώπιση της ερημοποίησης» και της «προστασίας του περιβάλλοντος» σημειώνει το δημοσίευμα.

Μεταξύ άλλων το δημοσίευμα τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση μαζί με το Πανεπιστήμιο του Τορόντο «υλοποιούν ένα σχέδιο για τη δημιουργία ερευνητικών βάσεων για την παρακολούθηση της φυσικής ζωής σε νησιά, νησίδες και βραχονησίδες» που σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς η χώρα μας δεν έχει την κυριαρχία.

«Η κυβέρνηση της Αθήνας, η οποία στο παρελθόν είχε επιχειρήσει να ανεγείρει σημαίες με την ονομασία «παρατηρητήρια πουλιών» σε νησιά που δεν της ανήκουν, όπως Ζουράφα, Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι, και ιδίως στις νησίδες Ίμια, στο πλαίσιο του προγράμματος προστασίας του περιβάλλοντος NATURA 2000, που εκτείνεται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, λαμβάνει τώρα μέτρα για να επεκτείνει την κατοχή της» γράφει προκλητικά.

«Η Ελλάδα, η οποία προσπαθεί να δημιουργήσει μια de facto κατάσταση στα νησιά, τις νησίδες και τις βραχονησίδες με την πολιτική εποικισμού και εγκαταστάσεων, θέλει επίσης αυτοί οι γεωγραφικοί σχηματισμοί να έχουν πλήρη επιρροή στις θαλάσσιες περιοχές» αναφέρεται επίσης μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ