“Προεκλογικά είπαμε περισσότερα από όσα μπορούσαμε να κάνουμε”

«Υπάρχουν κάποια όρια πέρα από τα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω και αυτά είναι οι ηθικές αξίες της Αριστεράς, τα ίδια τα φυσιογνωμικά της χαρακτηριστικά και η ευαισθησία της πάνω στα κοινωνικά ζητήματα. Αν τα πάρουμε ένα-ένα, βεβαίως θα απέχει από αυτά που είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά στον ελληνικό λαό και πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θωμάς Κώτσιας, μιλώντας στο Βήμα FM, για τη συμφωνία με τους εταίρους και το περιεχόμενο της.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι: «ο ΕΝΦΙΑ, όμως, μπορεί να καταργηθεί σε κάποια φάση, αν δεν καταργηθεί τώρα. Έχουν συγκροτήσει (οι δανειστές) ένα μέτωπο κατά της Ελλάδας, ενάντια στην κυβέρνηση. Βεβαίως το ξέραμε και πριν τις εκλογές. Το πιστεύαμε. Δεν θα δείτε, όμως, π.χ. τον ΕΝΦΙΑ μόνο, αλλά τη συμφωνία ως πακέτο, αν έχει μέσα στοιχεία αναπτυξιακά, αν κάνει το χρέος διαχειρίσιμο κτλ. και όχι τον ΕΝΦΙΑ μόνο του. Πίστεψα και πάλεψα για τον ΕΝΦΙΑ, αλλά αν μπορώ να το λύσω του χρόνου, που θα έχω βγάλει τη θηλιά από το λαιμό μου και την οικονομία και μπορώ να εξασφαλίσω χρήματα. Αυτό παλεύουμε».

«Εάν δεν περιέχει η συμφωνία αυτή τα προαπαιτούμενα που έχουν σταλεί στους δανειστές μας, θα οδηγηθούμε μοιραία σε μια ρήξη, για την οποία δεν αναλαμβάνουμε εμείς την ευθύνη, αλλά η άλλη πλευρά. Θα απευθυνθούμε πιθανά στον ελληνικό λαό και θα του πούμε ότι πήγαμε τα πράγματα μέχρι εκεί, αλλά τώρα μάς ζητάνε να υπογράψουμε τη ληξιαρχική πράξη θανάτου. Ε, εμείς δεν θα το κάνουμε», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος αναφερόμενος, για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ είπε περισσότερα προεκλογικά από αυτά που μπορούσε να κάνει, επισήμανε: «Βεβαίως, σαν κριτική το δέχομαι και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πω. Όχι για να εξαπατήσουμε, όχι σαφώς από πρόθεση, αλλά από άγνοια. Βεβαίως θα το κάνουμε αυτό (να δώσουμε εξηγήσεις στο λαό)».

 

Διαβάστε επίσης:

Καμμένος: Οι διαπραγματεύσεις πάνε καλά

Το μήνυμα Τσίπρα πριν από τις Βρυξέλλες: Πάω να συζητήσω την ελληνική πρόταση – ΒΙΝΤΕΟ

Γλέζος: Αν δεν υποχωρήσουμε είμαστε μακριά από τη συμφωνία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ