Προανακριτική – Πηγές ΚΙΝΑΛ: Ο Παπαγγελόπουλος είπε ότι υπάρχει και δεύτερη κασέτα Μιωνή

Εξελίξεις υπήρξαν και στη σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, κατά την οποία ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε τον Θανάση Πλεύρη να αυτοεξαιρεθεί από την Επιτροπή.

Σύμφωνα με πηγή από το Κίνημα Αλλαγής, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος φέρεται να είπε στη σημερινή συνεδρίαση ότι υπάρχει και δεύτερη κασέτα Μιωνή, στην οποία έχει μαγνητοφωνήσει τον ίδιο. Συγκεκριμένα, πηγή από το ΚΙΝΑΛ αποδίδει στον κ. Παπαγγελόπουλο την εξής φράση: «Οι πρώτες διαρροές, πάντως, έλεγαν πως ο Μιωνής έχει κασέτα, στην οποία εμένα έχει μαγνητοφωνήσει. Άρα έχει και εμένα μαγνητοφωνήσει. Αλλά αυτή δεν την βγάζει. Διότι εγώ το μόνο που είχα πει ήταν “για τα έξοδα”».

Η σημερινή συνεδρίαση γίνεται στον απόηχο των χθεσινών εξελίξεων με την κατάθεση από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή ηχογραφημένης συνομιλίας που φέρεται να είχε με τον Νίκο Παππά.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επικαλέστηκε απόσπασμα των πρακτικών της εξέτασης του Νίκου Παππά, τον περασμένο Μάρτιο, δηλαδή παραμονές της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου του, συνάγοντας πως ήταν σε γνώση της ΝΔ η παράνομη ηχογράφηση ηχογραφημένη συνομιλία του Σάμπυ Μιωνή με τον Νίκο Παππά της ιδιωτικής συνομιλίας του κ. Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέγνωσε στην Προανακριτική Επιτροπή το εξής απόσπασμα της εξέτασης του Νίκου Παππά από τον εισηγητή της, ΝΔ Θανάση Πλεύρη:

Θ. Πλεύρης: Κύριε Παππά, θα σας κάνω κάποιες εισαγωγικές ερωτήσεις και μετά θα έρθουμε στην επίμαχη συνάντηση αλλά και σε αυτήν του 2013. Ξεκινώντας, να σας πω ότι εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι διαμεσολαβήσεις για να κλείνουν υποθέσεις ιδιωτών. Με ενδιαφέρουν οι διαμεσολαβήσεις για να κλείνουν θέματα με την ελληνική δικαιοσύνη που δεν εξαρτώνται από τη βούληση των μερών. Αυτό διερευνούμε εδώ. Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν είπατε να κλείσει αντιδικία με Φιλιππάκη. Εμένα με ενδιαφέρει εάν υπήρξαν δεσμεύσεις ότι δεν θα ασκηθούν διώξεις για εγκληματικές οργανώσεις κ.λπ. Αυτό για εμένα είναι η ειδοποιός διαφορά.

Εσείς κύριε Παππά, έχετε εκμυστηρευτεί ποτέ σε κανέναν ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος, ενδεχομένως με ανθρώπους, είχαν δική τους ατζέντα και λειτουργούσαν ένα παραδικαστικό σύστημα για να βγάζουν λεφτά;

Ν. Παππάς: Σε καμία των περιπτώσεων.

Θ. Πλεύρης: Ούτε και εκτός Ελλάδας, στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ, στην Κύπρο, μιλήσατε με κανέναν;

Ν. Παππάς: Πουθενά.

Θ. Πλεύρης: Έχετε πει σε κανέναν ότι προκειμένου “να σταματούσε η καταδίωξη του Παπασταύρου θα έπρεπε να δώσετε κάτι εναντίον της κυρίας Γκραμπόφσκι”;

Ν. Παππάς: Όχι, όχι».

Αφού επικαλέστηκε αυτές τις ερωτήσεις από την εξέταση του Νίκου Παππά στην Προανακριτική, ο κ. Παπαγγελόπουλος κάλεσε τον εισηγητή της ΝΔ, Θανάση Πλεύρη, να αυτοεξαιρεθεί.

Πηγή του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης την εξής δήλωσή του, στην Προανακριτική: «Πράγματι, έχω δική μου ατζέντα. Να πολεμώ τους κλέφτες, τους ψεύτες, τους διεφθαρμένους». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε να διαβιβαστούν και αυτά τα πρακτικά (σ.σ. της εξέτασης του Νίκου Παππά από την επιτροπή) γιατί αποδεικνύουν ότι ο κ. Πλεύρης γνώριζε τις κασέτες και τα πρακτικά αποδεικνύουν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.