Πράσινο φως για τη μαρίνα Ναυπλίου

Πράσινο φως για τη μαρίνα Ναυπλίου

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, μετά τη συνεδρίαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) όπου συζητήθηκε η κατασκευή κολυμβητηρίων και η μαρίνα του Ναυπλίου, δήλωσε:

«Δίνουμε έμφαση στα έργα που γίνονται με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, γιατί η μέθοδος αυτή είναι πιο σύγχρονη και επιβαρύνει λιγότερο τον προϋπολογισμό. Σήμερα εγκρίναμε ακόμα δύο έργα: τη μαρίνα Ναυπλίου, με προϋπολογισμό 10 εκατομμύρια ευρώ. Είναι ένα έργο που θα δώσει καινούργια δυναμική στον τουρισμό όχι μόνον της Αργολίδας, αλλά και της Πελοποννήσου. Ένα έργο που το αγκαλιάζει ολόκληρη η Περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Την ίδια στιγμή εγκρίναμε και την κατασκευή μέσω έργων ΣΔΙΤ, έντεκα κολυμβητηρίων και επτά γυμναστηρίων. Και αυτό διότι ο αθλητισμός, λόγω της κρίσης, τα τελευταία χρόνια ήταν ένας τομέας που είχε έρθει σε σχετικά δεύτερη μοίρα. Πρόκειται για έργα μαζικού αθλητισμού που είναι διπλά χρήσιμα αυτή την ώρα για τη νεολαία μας. Ο προϋπολογισμός είναι 23 εκατομμύρια ευρώ.

Τόσο η μαρίνα του Ναυπλίου όσο και τα αθλητικά έργα θα προχωρήσουν γρήγορα. Ένα ακόμα πλεονέκτημα των ΣΔΙΤ είναι η ταχύτητα με την οποία προχωρούν τα έργα.

Υπήρξε συμφωνία όλων των συναρμόδιων Υπουργών και η προσπάθεια ξεκινάει αμέσως».

Ο υπουργός θα συναντηθεί σήμερα, Πέμπτη, στις 10:00 π.μ. με τους Εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Στις 12 μ.μ. ο κ. Χατζηδάκης θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των Διαχειριστικών Αρχών, γενικούς γραμματείς Υπουργείων και Περιφερειών για την πορεία απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ