Πολιτικό πάνελ στη νοηματική

Πολιτικό πάνελ στη νοηματική, κάτι που δεν βλέπουμε συχνά. Είναι από τις λίγες φορές που σε τηλεοπτική εκπομπή δόθηκε η δυνατότητα να γίνει η συζήτηση στο πάνελ στη νοηματική προκειμένου και άτομα ΑμεΑ να μπορούν να την παρακολουθήσουν, να «ακούσουν» και να κατανοήσουν τις θέσεις και τις απόψεις των υποψηφίων.

Με αυτόν τον τρόπο μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μας δεν μένουν και δεν αισθάνονται αποκλεισμένοι, καθώς γίνονται και οι ίδιοι ενεργοί τηλεθεατές, διαμορφώνοντας τη δική τους γνώμη και κρίνοντας τους υποψηφίους που απευθύνονται και σε εκείνους. Σημειώνεται ότι τη συζήτηση στη νοηματική «μετέφραζε» η Μυρτώ Γκανούρη.

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Δαγρές, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Βαρέλη – Στεφανίδη και ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Δημητρίου «διασταύρωσαν τα ξίφη τους» στο OPEN και την εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» ενόψει εκλογών για το θέμα της ακρίβειας.

Αρχίζοντας τη συζήτηση ο κ. Δαγρές, ο οποίος είναι και Καθηγητής Νοηματικής, εξήγησε ότι «η ακρίβεια είναι ένα μεγάλο ζήτημα και η κυβέρνηση κατάφερε να την αντιμετωπίσει σε μεγάλο βαθμό με μέτρα που έλαβε. Είναι πρόβλημα και πρέπει να βρεθούν τρόποι να το ελέγξουμε. Έχουμε μπει σε έναν καλό δρόμο, αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά. Ίσως χρειάζεται μια μείωση του ΦΠΑ. Βέβαια αλόγιστες μειώσεις δεν μπορούν να συμβούν».

Με τη σειρά της η Ζωή Βαρέλη – Στεφανίδη είπε ότι «η ακρίβεια είναι κάτι που ζούμε όλοι καθημερινά, δεν ήρθε με τον πόλεμο της Ουκρανίας αλλά πολύ νωρίτερα. Οφείλεται και στους μη ελέγχους στην αγορά. Επίσης υπάρχει αισχροκέρδεια και αποδεικνύεται και από τα υπερέσοδα του κράτους. Μήπως να θυμηθούμε σε ποια κατάσταση παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ τα ταμεία και είναι η μόνη κυβέρνηση που άφησε γεμάτα ταμεία;».

Ο Δημήτρης Δημητρίου τόνισε ότι «και οι δύο κυβερνήσεις, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν τον δρόμο στους πλειστηριασμούς. Να θυμηθούμε τον νόμο Κατσέλη του ΠΑΣΟΚ που προστάτευε ουσιαστικά την πρώτη κατοικία. Πλέον τα funds έχουν δικαίωμα να εκπλειστηριάζουν όχι μόνο την πρώτη κατοικία αλλά και τις αγροτικές περιουσίες. Όσον αφορά στην ακρίβεια, τα Επιμελητήρια είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου πολύ πριν από τον πόλεμο και τότε η κυβέρνηση τηρούσε σιγή ιχθύος. Λύση είναι η μείωση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, η οποία όμως, θα πρέπει να περάσει στον καταναλωτή. Επίσης χρειάζεται μείωση του ΕΦΚ».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ