Politico: Πώς η Εύα Καϊλή γνώρισε τον Φραντσέσκο; – Το χρυσό ζευγάρι στην καρδιά του σκανδάλου που κλόνισε τις Βρυξέλλες

«Η Εύα Καϊλή και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι δεν είχαν αφήσει τίποτα στην τύχη. Το δίδυμο που αργότερα θα γινόταν το πιο διάσημο —πολλοί θα έλεγαν διαβόητο— ζευγάρι στην πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προετοιμαζόταν για αυτή τη στιγμή εδώ και χρόνια», αναφέρει σε ρεπορτάζ το αμερικανικό περιοδικό Politico που κάνει μία αναδρομή στην πορεία του ζευγαριού.

«Καθώς το Κατάρ ετοιμαζόταν να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA του 2022, ήταν από τους πιο σκληρούς υποστηρικτές του κράτους του Κόλπου στις Βρυξέλλες, υπερασπιζόμενοι το ιστορικό του στα ανθρώπινα δικαιώματα και αποκρούοντας την κριτική για τη μεταχείριση των μεταναστών εργαζομένων», σημειώνει το περιοδικό.

Το Politico παρουσιάσει την Εύα Καϊλή ως μία πολιτική «διασημότητα» στην Ελλάδα, είχε αποκτήσει φήμη ως τηλεοπτική παρουσιάστρια και τη στιγμή της σύλληψής της «ήταν μια από τις πιο εξέχουσες πολιτικούς των Βρυξελλών».

Εύα Καϊλή δημοσίευμα Politico

Το ζευγάρι εξουσίας

Παράλληλα αναφέρεται στην γνωριμία τους και όσα είπε το ζευγάρι στις βελγικές αρχές. Όπως ανέφεραν γνωρίστηκαν στο ευρωκοινοβούλιο και άρχισαν να βγαίνουν. Ωστόσο η Εύα Καϊλή δεν διέθετε χρόνο για κάποια σχέση και γι’ αυτό πέρασε ένας χρόνος μέχρι τα πράγματα μεταξύ τους να εξελιχθούν σοβαρά.

Το περιοδικό υποστηρίζει ότι ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι ήταν ένας υπάλληλος των Βρυξελλών και δεν διέθετε το πολιτικό βάρος της συντρόφου του. «Μαζί, σχημάτισαν ένα τρομερό ζευγάρι εξουσίας καθώς και ένα λαμπρό παράδειγμα του τι μπορούν να επιτύχουν οι Ευρωπαίοι από τις αντίστοιχες μεσογειακές πατρίδες τους στο σύστημα της ΕΕ, αν παίξουν σωστά τα χαρτιά τους», σημειώνει το Politico.

Και συνεχίζει: «Κι όμως, σε μια στιγμή, όλα τελείωσαν. Και οι δύο ήταν στη φυλακή, η φήμη τους κουρελιασμένη, το βρέφος τους έξω και υπό τη φροντίδα των μελών της οικογένειας. Μέσα σε ένα μόνο πρωινό, το χρυσό ζευγάρι της πρωτεύουσας της ΕΕ είχε γίνει το πιο διαβόητο δίδυμο της πόλης».

Το περιοδικό προσπαθεί να κατανοήσει τα κίνητρα του ζευγαριού. Όπως αναφέρει ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, που έχει παραδεχτεί την εμπλοκή του στο σκάνδαλο του Κατάρ φέρεται να είπε στις βελγικές αρχές :«Ποτέ δεν αγάπησα την πολυτέλεια. Δεν ξέρω γιατί έχασα το δρόμο μου».

«Η Καϊλή αισθάνεται ότι μεγάλωσε με πολλές στερήσεις»

To Politico αναρωτιέται τι ήταν αυτό που τροφοδοτούσε την ανάγκη του ζευγαριού να κάνει αγορές ακινήτων και να αυξάνει τις τραπεζικές καταθέσεις του. Σύμφωνα με άτομο που γνώριζε επαγγελματικά την Καϊλή και ζήτησε να μην κατονομαστεί η απάντηση βρίσκεται εν μέρει στο ιστορικό της, καθώς μεγάλωσε χωρίς πολλά χρήματα στη Θεσσαλονίκη. «Αισθάνεται ότι μεγάλωσε με πολλές στερήσεις. Ήθελε να νιώσει ότι ακόμα κι αν παραιτηθεί από την πολιτική, θα έχει μια άνετη ζωή», είπε στο περιοδικό η πηγή.

Έτσι η Εύα Καϊλή ήταν πολύ επικεντρωμένη στις οικονομικές ευκαιρίες, σύμφωνα με το Politico. «Αγαπούσε ανθρώπους με δύναμη και χρήματα. Πάντα έλεγε: Ξέρεις ότι αυτή η εκδήλωση θα έχει επιχειρηματίες. Και πάντα της άρεσε να έχει σπίτια και ακίνητα, αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκε με τα πολυτελή πράγματα», ανέφερε η ίδια πηγή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ