Πολάκης σε Πλεύρη: Βρες μια τρύπα να κρυφτείς – Μην τολμήσεις να απολύσεις κανέναν, θα τους επαναπροσλάβουμε

Δριμεία επίθεση στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Παύλος Πολάκης, με αιχμή τους νεκρούς από την πανδημία και την αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Ο Παύλος Πολάκης κάλεσε τον Θάνο Πλεύρη να βρει “μία τρύπα να κρυφτεί” λόγω του αριθμού των νεκρών από επιπλοκές του κορονοϊού επί θητείας του και να μην “τολμήσει” να απολύσει τους υγειονομικούς γιατί “δεν περισσεύει κανένας”. “Θα τους επαναπροσλάβουμε την πρώτη μέρα που θα ξαναγίνουμε κυβέρνηση”, διαμήνυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

“Επειδή έβγαλε ο κ. Πλεύρης απάντηση στην ανακοίνωση του τομεάρχη μας κ. Ξανθού για το θέμα που τον καλούσε να μην προχωρήσει σε απόλυση των υγειονομικών που είναι σε αναστολή, και βγαίνει και λέει κάποια πράγματα ότι καλύπτουμε τους αντιεμβολιαστές και ότι τους δίνουμε πολιτική αγκαλιά κλπ. Λοιπόν… του το λέμε ευθέως. Θανάση Πλεύρη βρες μια τρύπα να κρυφτείς… σε 5,5 μήνες επί υπουργίας του έχουμε 11.257 νεκρούς. Δεν υπάρχει αυτό το ρεκόρ. Όταν 18 μήνες πριν, είχαμε 13.700. Αυτή είναι η επιτυχία. Αυτό είναι το αποτέλεσμα που δεν κάνατε αυτά που σας λέγαμε, με τα φάρμακα, τις ΜΕΘ, την εμβολιαστική κάλυψη των μεγάλων ηλικιών…”, είπε ο Παύλος Πολάκης απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας. Αναφερόμενος στους υγειονομικούς, τόνισε: “Μην τολμήσεις Πλεύρη να απολύσεις κανέναν, δεν περισσεύει κανένας. Θα τους επαναπροσλάβουμε την πρώτη μέρα που θα ξαναγίνουμε κυβέρνηση”.

Στην αρχή της τοποθέτησής του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για τον νέο ΕΦΚΑ, ο Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Κωστή Χατζηδάκη, κατηγορώντας τον ότι αφήνει “στάχτη και μπούρμπερη”. “Είστε ένας σκληρός, ταξικός νεοφιλελεύθερος και απ’ ότι φαίνεται, άνθρωπος ειδικών αποστολών. Απ’ όπου έχετε περάσει έχετε αφήσει στάχτη και μπούρμπερη σε σχέση με το δημόσιο χρήμα”, είπε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε, επίσης, τον Γιώργο Γεραπετρίτη ως “εκπρόσωπο της alt-right δεξιάς, που έρχεται σε συναγελασμό με ό,τι πατριδοκάπηλο, ρατσιστικό, ναζιστικό, ελλαδεμπορικό έχει γεννήσει αυτός ο τόπος” με αφορμή τη δήλωση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου πως παραβρέθηκε στην κινητοποίηση με τον Ηλία Κασιδιάρη έπειτα από εντολή του υπουργού Επικρατείας. “Εμείς, δεν είμαστε από αυτή τη μεριά του ποταμού, είμαστε από την άλλη μεριά”, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ