Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: Όλα τα προεκλογικά του επιχειρήματα ήταν προσχήματα για μικροκομματικά οφέλη

Κριτική στον Πρωθυπουργό σχετικά με τις αναφορές που έκανε για την τραγωδία στο Μάτι και για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ασκούν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, που -όπως αναφέρουν- “δεν χρειαζόταν να ταξιδέψει μέχρι τη Νέα Υόρκη για να επιβεβαιώσει πως ένα προς ένα όλα τα προεκλογικά του επιχειρήματα δεν ήταν τίποτα περισσότερα παρά προσχήματα για μικροκομματικά οφέλη”.

Πηγές της Κουμουνδούρου εστιάζουν σε δύο σημεία την κριτική τους. Επισημαίνουν ότι “αφού ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ακύρωσε προσώρας τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης έχει μέχρι στιγμής να επιδείξει”. Κατά πρώτον, σημειώνουν, “την παραδοχή του πως η τραγωδία στο Μάτι οφείλεται στην κλιματική αλλαγή. Ο κ. Μητσοτάκης ομολόγησε από το βήμα του ΟΗΕ το χυδαίο μικροπολιτικό παιχνίδι τυμβωρυχίας που ενορχήστρωσε όλη την προεκλογική περίοδο” και κατά δεύτερον “την παραδοχή του ότι από ‘επιζήμια’ και ‘προδοτική’ η Συμφωνία των Πρεσπών, πλέον έγινε μία Συμφωνία που πρέπει να τηρηθεί χωρίς καθυστερήσεις”.

Καταλήγοντας, οι ίδιες πηγές, χαρακτηρίζουν ως “τραγελαφική” την επικοινωνιακή διαχείριση “που επιχείρησε το Μέγαρο Μαξίμου κατά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ”, τον οποίον -όπως τονίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ- “χαρακτήριζαν στις ενημερώσεις τους ‘ομόλογο’ του κ. Μητσοτάκη, ξεχνώντας να αναφέρουν από πού είναι, ενώ στη συνέχεια ως διά μαγείας αφαιρέθηκε από τηλεγράφημά του ΑΠΕ η αρχική αναφορά σε ‘Βόρεια Μακεδονία’”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.