Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν

Νέα Υόρκη, του Θανάση Κ. Τσίτσα

Το αίτημα των Δημοκρατικών για την καθαίρεση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ που προκάλεσαν ραγδαίες εξελίξεις στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ υποχρέωσε τον Λευκό Οίκο να ακυρώσει την χθεσινή συνάντηση Τράμπ – Μητσοτάκη.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα έχει σήμερα συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο των εργασιών της 74ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η αμερικανική πλευρά υποχρεώθηκε να ακυρώσει για τον ίδιο λόγο πέντε – έξι ραντεβού του Πρόεδρου Τράμπ με αρχηγούς κρατών και Πρωθυπουργούς.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η συνάντηση Τράμπ -Μητσοτάκη να πραγματοποιηθεί σήμερα και για το λόγο αυτό, οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη άφησαν ένα κενό στο πρόγραμμα της Τετάρτης σε περίπτωση πάντα που εξασφαλισθεί χρόνος για να γίνει το τετ α τετ των δύο ανδρών.

Σήμερα Τετάρτη στην ατζέντα του Πρωθυπουργού κυριαρχεί το ραντεβού με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στις 9.45 το πρωί (ώρα Νέας Υόρκης – 16:45 ώρα Ελλάδος). Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού με τον κ. Ερντογάν. Η κυβέρνηση προσδοκά μια “θετική επανεκκίνηση” των σχέσεων Αθήνας και Άγκυρας και μια συνολικότερη αποκλιμάκωση της έντασης σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.

Ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει επίσης την Τετάρτη στο Global Business Forum του Bloomberg. Στο περιθώριο του Forum ο κ. Μητσοτάκης θα έχει διμερή συνάντηση με τον Μάικλ Μπλούμπεργκ, ενώ αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη σε ζωντανή μετάδοση στο Bloomberg TV.

Αμέσως μετά την εκδήλωση του Bloomberg, η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον σημαντικών οικονομικών παραγόντων των ΗΠΑ, σειρά έχει το γεύμα που παραθέτει ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος παρουσία σημαντικού αριθμού επενδυτών. Θα είναι το τρίτο συνεχόμενο ραντεβού με μεγαλοεπενδυτές σε μια προσπάθεια να παρουσιαστεί το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης το οποίο έχει ως άξονες τη μείωση των φόρων και τις αποκρατικοποιήσεις

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού ολοκληρώνεται το βράδυ της Τετάρτης με ομιλία του σε ανοικτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο ελληνοαμερικανικό σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ