ΦΩΤΟ-Η εκδήλωση της Κίνησης των 75

 ΦΩΤΟ-Η εκδήλωση της Κίνησης των 75

 

Την πρώτη τους εκδήλωση διοργάνωσαν  τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν δημιουργήσει την κίνηση των 75.

Αρκετοί ομιλητές είπαν ότι ο ρόλος της κίνησης είναι να μην «χαριστεί το ΠΑΣΟΚ σε κανέναν Σαμαρά και σε κανέναν Τσίπρα» και τόνισε ότι έχουν χρέος όλοι μαζί να μην αφήσουν το ΠΑΣΟΚ να φύγει από τις ρίζες του.

 

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης, εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ��ποκτήσει ξανά την αίγλη και την περηφάνια του παρελθόντος.

Το συνέδριο διέψευσε τις ελπίδες μας, είπε ο κ. Καρχιμάκης, καθώς δεν υπήρξε καμία απόφαση και την ευθύνη για τη χαμένη ευκαιρία δεν την έχουμε εμείς, άλλα όσοι είχαν την ευθύνη στην ηγεσία του κόμματος που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ σε τέτοιο συνέδριο. «Θέλουμε το ΠΑΣΟΚ κεντροαριστερό να δίνουμε λύσεις στους πολίτες. Δεν είμαστε κόμμα μέσα στο κόμμα άλλα πιστεύουμε στην οργανωμένη πολιτική δράση όπως πίστεψε και τη έκανε πράξη ο Ανδρέας Παπανδρέου», είπε κάνοντας λόγο για ανάγκη προστασίας της πολιτικής από τους αεριτζήδες που επιχειρούν να κυριαρχήσουν.

«Πρέπει να λέμε πως φτάσαμε εδώ γι αυτό και ειναι απαράδεκτο το να αφήνουμε τη ΝΔ να επιρρίπτει ευθύνες για το χρέος στον Γιώργο Παπανδρέου. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για βοναπαρτισμούς και λόγους ξεκαθαρίσματος λογαριασμών που οδηγούν στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Η στήριξη προς τον Σαμαρά δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς όρους. Πρέπει να αγωνιστούμε για διαφάνεια , στη δικαιοσύνη που είναι μέσα στην κρίση αναπτυξιακός παράγων αν λειτουργούσε ταχύτητα», ανέφερε και υπογράμμισε ότι πρέπει να παροτρυνθεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να συγκρουστεί με όλα αυτά.

Ο Σήφης Βαλυράκης στην ολιγόλεπτη ομιλία του αναφέρθηκε στα ζητήματα του πολιτικού συστήματος και είπε πως «Δεν έχω καμία επαφή με το αποστεωμένο φάντασμα του ΠΑΣΟΚ και δεν είμαι έτοιμος να ακολουθήσω οποιαδήποτε ηγεσία».

Ο κ. Βαλυρακης , μίλησε για ανατροπή , για υπέρβαση και για νέα αρχή. «Γι’ αυτό και θα πρέπει να ξαναστήσουμε το μαγαζί μας. Το ΠΑΣΟΚ αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην απαίτηση της κοινωνίας , αν αυτό το ΠΑΣΟΚ, τότε υπάρχει ελπίδα ελάτε να στήσουμε σύντροφοι ξανά την ελπίδα», είπε.

Οι διοργανωτές παρέδωσαν περίπου 450 φακέλους με έντυπο υλικό σε όσους πήγαν στην εκδήλωση. Ο κάθε φάκελος περιείχε κείμενο με τίτλο οι 15 μύθοι και περιλαμβάνει, όπως λένε, 15 αλήθειες στα 15 ψέματα της κυβέρνησης , αλλά και το τι έφταιξε και «έπεσε», σύμφωνα με τους ίδιους, η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου.  

 

 

 

 

Πηγή:egiakoumis.com

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ