Υψηλοί τόνοι από τον Πέτρο Παππά – «Μπορεί να είναι το τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε όσους αμφισβητούν τον Στέφανο Κασσελάκη επιτέθηκε ο Πέτρος Παππάς, που βρίσκεται πολύ κοντά στον σημερινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προειδοποίησε και για διάσπαση.

«Βρισκόμαστε στην πιο οριακή στιγμή της παράταξής μας. Πέντε μήνες μετά την εκλογή του νέου μας προέδρου βρισκόμαστε ξανά προ των πυλών μιας  μεγάλης εσωστρέφειας. Ένας νέος πρόεδρος που δεν έχει δοκιμαστεί και δεν έχει χάσει καμία εκλογική διαδικασία, ένα εκλογικό σώμα 150.000 ανθρώπων αμφισβητούνται ανοιχτά. Αντί το συνέδριο να ασχολείται με την παραγωγή πολιτικών θέσεων για τα κρίσιμα ερωτήματα της κοινωνίας, αντί να μιλάμε για τις προτάσεις μας εμείς επιλέγουμε – ή μάλλον κάποιοι άλλοι επιλέγουν για εμάς – να σκίσουμε ξανά τις σάρκες μας και να τις δώσουμε βορά στους πολιτικούς μας αντιπάλους. Συρόμαστε πάλι σε μία εσωκομματική διαδικασία, λίγους μόνο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές», είπε ο κ. Παππάς από το βήμα του Συνεδρίου. 

«Ποιο το επίδικο αυτής της διαδικασίας, ποιο το όραμα εκείνων που αμφισβητούν τη θέληση της βάσης; Είναι η επιστροφή στο παρελθόν της ήττας;  Η επιστροφή στο κόμμα των φραξιών και των καπετανάτων; Η επιστροφή στο εσωκομματικό βόλεμα; Στην ικανοποίηση των ατομικών φιλοδοξιών των ηγετίσκων των τάσεων; Που πάντα κάποιοι θα είναι πιο ίσοι από τους άλλους; Είναι η επιστροφή στο κόμμα των στελεχών που δεν έχουν καμία σχέση με την παραγωγική διαδικασία; Που δεν διαθέτουν ένσημα εργασίας και ανακυκλώνουν μια κομματική φούσκα, κάνοντας απλά επαναστατική γυμναστική; Είναι η επιστροφή στο κόμμα της παρωχημένης κομμουνιστογενούς ρητορικής, της συντροφικής υπονόμευσης, της εγκληματικής πολυφωνίας που έγινε παραφωνία, και μετά έγινε κακοφωνία και μας οδήγησε στο 17% των εθνικών εκλογών και την κατάρρευση στις αυτοδιοικητικές εκλογές; Ή μήπως είναι η επιστροφή σε μια κομματική ορθοδοξία, ή επιστροφή στο κόμμα του 3 και του 4%;» είπε σε υψηλούς τόνους.

«Με πόνο ψυχής διαπιστώνω και ξέρω ότι το συζητάμε όλοι αυτές τις μέρες, ότι αυτό το συνέδριο μπορεί να είναι το τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Έχω την ελπίδα όμως ότι θα είναι το τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ όπως τον ξέρουμε σήμερα. Γιατί θέλουμε και μπορούμε να συσσωματώσουμε στο κόμμα όλους τους πολίτες που είδαν στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, την προοπτική, την ελπίδα, την ανανέωση, τη σύγκλιση, θέλουμε να ενταχθούν οργανικά να γίνουν βασικό υλικό του ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής. Θέλουμε και μπορούμε να γίνουμε ο κύριος πυλώνας και ο εκφραστής της σύγχρονης κεντροαριστεράς», τόνισε ο Πέτρος Παππάς.

«Ελπίζω ότι μετά το συνέδριο και την εκλογή νέου προέδρου από τις στάχτες αυτού του κόμματος, θα αναδυθεί ένα κόμμα νέο, μία νέα παράταξη, δημοκρατική  προοδευτική, αριστερή, κεντροαριστερή που να διεκδικήσει και θα πετύχει τη διακυβέρνηση της χώρας το 2027», συμπλήρωσε.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ