Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια – Δεν υπάρχει περίπτωση να το καταψηφίσω

Αντίθετη θέση πήρε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, με αυτή του προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη, για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «θέμα συνείδησης» για την ίδια και ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να καταψηφίσει» το νομοσχέδιο.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου, δήλωσε στα Παραπολιτικά πως «τα μη κρατικά είναι θέση του κόμματος και του Συνεδρίου. Συμφωνώ με το νομοσχέδιο. Για εμένα είναι θέμα συνείδησης και δεν υπάρχει περίπτωση να το καταψηφίσω».

Στην ερώτηση εάν για το συγκεκριμένο ζήτημα τόσο η ίδια όσο και άλλοι συνάδελφοί της έχουν ζητήσει να υπάρξει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του κόµµατος, απέφυγε να απαντήσει, καθώς φάνηκε πως δεν επιθυµεί να ρίξει λάδι στη φωτιά, πυροδοτώντας έναν κύκλο εσωστρέφειας στο κόµµα της.

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής απέρριψε τη μανιχαϊστική προσέγγιση υπέρ ή κατά των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, εξηγώντας γιατί το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο του κ. Πιερρακάκη.

«Δεν απαγορεύουμε. Ρυθμίζουμε. Αυτό είναι η Σοσιαλδημοκρατία, δεν απαγορεύει, ρυθμίζει. Τι ρυθμίζει; Να υπάρχει ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο. Σε όλη την Ευρώπη, το 85-90% των φοιτητών σπουδάζουν σε δημόσια πανεπιστήμια. Πρέπει να το ενισχύσουμε με πόρους, εξοπλισμό,  προσωπικό και έρευνα. Παράλληλα, να υπάρξουν κάποια μη κρατικά μη κερδοσκοπικά – και το υπογραμμίζω – με ακαδημαϊκά, οικονομικά και γεωγραφικά κριτήρια.

Με το κυβερνητικό νομοσχέδιο θα έρθουν όλα τα μη κρατικά κερδοσκοπικά -γιατί αυτό κάνουν με το franchising-  στο Λεκανοπέδιο. Άκουσα τον κ. Μητσοτάκη προχθές να δηλώνει πως αν δεν βγάλουν κάποια πανεπιστήμια καλούς γιατρούς, αυτοί δεν θα βρουν δουλειά. Μα, σοβαρά; Δηλαδή η αγορά θα ρυθμίσει το ακαδημαϊκό επίπεδο; Εμείς λέμε Ενιαία Αρχή Αξιολόγησης και για το δημόσιο και για το μη κρατικό. Εν ολίγοις, τον νόμο δεν θα τον ψηφίσουμε γιατί θέλουμε μια καθαρή λύση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και όχι την εμπορευματοποίηση που υπονομεύει και ένα σοβαρό μη κρατικό μη κερδοσκοπικό και, εν τέλει, και το δημόσιο πανεπιστήμιο» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας στο Mega.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ