Πελώνη για Λαγό: Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να εκδοθεί άμεσα το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Για την υπόθεση του Γιάννη Λαγού και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για άρση της ασυλίας τοποθετήθηκε η Αριστοτελία Πελώνη. Όπως είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης. Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος τόνισε ότι « έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να εκδοθεί άμεσα το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών».

Σημειώνεται ότι η Αριστοτελία Πελώνη ρωτήθηκε και για τον Χρήστο Παππά και τις έρευνες για τον εντοπισμό του και απάντησε ότι “δεν έχω να πω κάτι”.

Άρση της ασυλίας Λαγού αποφάσισε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Ιωάννη Λαγού ψήφισε η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν πριν από λίγο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά.

Σημειώνεται ότι πριν από μερικές ημέρες τα μέλη της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου άναψαν το “πράσινο φως” για την άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού. Την Πέμπτη, τα μέλη της εν λόγω επιτροπής ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του πρώην χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή. Συγκεκριμένα, 22 ήταν υπέρ και μόλις 2 κατά και αυτό σε ό,τι αφορά την καταδίκη του Λαγού για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.