Γιάννης Λαγός: Συζητήθηκε η άρση της ασυλίας του στην Ευρωβουλή

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες η δεύτερη ακρόαση του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού που αφορούσε στο δεύτερο αίτημα άρσης ασυλίας του που κατατέθηκε, μετά την καταδίκη του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, η ακρόαση του Λαγού έγινε, όπως προβλέπει ο κανονισμός, κεκλεισμένων των θυρών, με φυσική παρουσία και διήρκησε περίπου 40 λεπτά. Ωστόσο, πάντα βάσει του ίδιου ρεπορτάζ, δεν αναμένεται να υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση πριν τη σύνταξη της έκθεσης για το θέμα της ασυλίας, την οποία ανέλαβε η νέα εισηγήτρια, η Γαλλίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Μαρί Τουσάν.

Βάσει του ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, η επόμενη συνεδρίαση της εν λόγω Επιτροπής για το θέμα δεν θα πραγματοποιηθεί πριν τις 12 Απριλίου. Μετά την παρουσίαση της έκθεσης από τη Μαρί Τουσάν, στα μέλη της επιτροπής νομικών θεμάτων, θα πρέπει να ακολουθήσει ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του Λαγού, για να περάσει η υπόθεση στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας που είναι η ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών αναμένεται πριν από το καλοκαίρι, ανέφεραν πηγές της Ευρωβουλής στον ΑΝΤ1.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ