PEGA: Οι καταθέσεις Ράμμου και Μενουδάκου για τις παρακολουθήσεις – Η δήλωση Τσαπανίδου

Στην PEGA, την αρμόδια Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατέθεσαν σήμερα, για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος, πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού χαρακτήρα και ο Χρήστος Ράμμος, επικεφαλής της ΑΔΑΕ.

Επιτροπή PEGA: Ένταση ανάμεσα σε Βόζεμπεργκ και Ιν’τ Βελντ για τις παρακολουθήσεις

Οι πρόεδροι των δύο ανεξάρτητων αρχών απάντησαν στις ερωτήσεις των ευρωβουλευτών για τις έρευνες που κάνουν γύρω από το Pretador.  ο κ. Μενουδάκος είπε ότι δεν μπορεί να προβλέψει τον χρόνο ολοκλήρωσης των ερευνών, καθώς υπάρχουν δυσκολίες στον έλεγχο των εταιρειών, κυρίως αυτών που είναι εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, είπε ότι έχουν σταλεί 300 μηνύματα σε 100 πρόσωπα για παρακολούθηση με το Pretador.

Ο κ. Ράμμος ερωτηθείς για τη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου του κ. Ισίδωρου Ντογιάκου, μίλησε για μια νομική διαφορά που είχαν. Δεν τον έπεισε όπως είπε, και δεν τον τρόμαξε, ενώ τόνισε ότι η ΑΔΑΕ συνεχίζει κανονικά τους ελέγχους και εφαρμόζει σχολαστικά τον νόμο.

Παρακολουθήσεις: Επιστολή στους πολιτικούς αρχηγούς και τον πρόεδρο της Βουλής έστειλε ο Χρήστος Ράμμος

Τις δηλώσεις των δύο προέδρων σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, η οποία δήλωσε:  «Οι «βόμβες» Ράμμου-Μενουδάκου στην επιτροπή PEGA επιβεβαιώνουν το πλήγμα στο κράτος Δικαίου από τον κ. Μητσοτάκη.

-10 καταγγελίες κάθε μέρα στην ΑΔΑΕ.

-Πάνω από 100 πολίτες, στόχοι του παράνομου λογισμικού Predator.

Δεν υπάρχει αμφιβολία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετέτρεψε τη χώρα σε παράδεισο παράνομων παρακολουθήσεων. Η εποχή της ανομίας φτάνει στο τέλος της. Εκλογές τώρα. Δικαιοσύνη παντού.»

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ