Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: Προτεραιότητα η προστασία της ανθρώπινης ζωής – Θα έχουμε άμεσες αποζημιώσεις

Η κυβέρνηση θα συνεχίζει στην κατεύθυνση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και των περιουσιών, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην χώρα.

Π. Μαρινάκης: Άμεσα οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους

Σε ερώτηση αν είναι ικανοποιημένη η κυβέρνηση από την πολιτική προστασία απάντησε ότι τις τελευταίες 12 ημέρες έχουμε τουλάχιστον 50 νέες εστίες την ημέρα, συνολικά πάνω από 600. «Βιώνουμε το μεγαλύτερο κύμα καύσωνα. Το φαινόμενο αυτό της κλιματικής κρίσης ήρθε δυστυχώς για να μείνει. Το κράτος και με περισσότερα πτητικά μέσα και προσωπικό προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση. Είμαστε η τελευταία κυβέρνηση που θα μιλήσει για επιτυχία όταν η μάχη είναι ακόμα στο πεδίο», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και συνέχισε: «Στην Ρόδο έγινε η μεγαλύτερη μετακίνηση πολιτών χωρίς να απειληθεί ανθρώπινη ζωή. Είναι μια κατάσταση που απαιτεί μεγάλη σοβαρότητα, καλό συντονισμό. Εμείς θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και των περιουσιών. Θα έχουμε άμεσες αποζημιώσεις. Κάθε χρόνο οφείλουμε να είμαστε καλύτεροι. Πρέπει να υπάρχει λογοδοσία. Είναι κατάκτηση το 112 και οι ασφαλείς εκκενώσεις. Είναι συγκλονιστική η συνεισφορά των πολιτών, των κατοίκων της Ρόδου. Να πω ένα πολύ μεγάλο, ειλικρινές ευχαριστώ».

Σε ό,τι αφορά στο επιχειρησιακό σχέδιο και αν εξετάζεται ενδεχόμενο αλλαγής του ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Για την καταστροφή του φυσικού πλούτου θα το δούμε όταν τελειώσει. Το επιχειρησιακό σχέδιο εκκένωσης, το 112, που υπάρχει στη χώρα μας τα τελευταία 4 χρόνια είναι απόλυτη προτεραιότητα. Σε όλα τα επιμέρους πεδία γίνονται έλεγχοι και οι αρμόδιες αρχές οφείλουν και κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Είναι μια μάχη καθημερινή».

Για την εικόνα των επομένων ημερών ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να κάνει προβλέψεις και ακούει την μετεωρολογική υπηρεσία. «Στόχος είναι να είναι σε απόλυτη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου».

«Προσβλητική η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού»

Σχετικά με το νόμο για τη ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και γιατί η κυβέρνηση δεν κάνει δεκτή την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως η τροπολογία αυτή ξεπερνάει τα όρια της υποκρισίας και της πρόκλησης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι αν είσαι Έλληνας, εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους και πάρεις ένα αεροπλάνο να έρθεις να ψηφίσεις, ψηφίζεις κανονικά και η ψήφος καταμετράται. Ενώ αν δεν έχεις τη δυνατότητα να έρθεις, ψηφίζεις σε ενιαίο ψηφοδέλτιο και η ψήφος σου δεν προσμετράται στο εθνικό αποτέλεσμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ για να βρει πρόφαση να μην ψηφίσει ένα νομοσχέδιο, έκανε αυτή την τροπολογία που χωρίζει τους Έλληνες του εξωτερικού σε δυο ταχύτητες. Είναι προσβλητική τροπολογία. Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι να λύνει μια άδικη εκκρεμότητα ετών, ώστε ένας Έλληνας, κάτοικος του εξωτερικού, εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους, να μπορεί να ψηφίσει χωρίς περιορισμούς», πρόσθεσε.

Σχετικά με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Documento» περί κυκλώματος φοροδιαφυγής που δεν ελέγχεται ο κ. Μαρινάκης δήλωσε: «Για οποιαδήποτε υπόθεση έρθει στη δικαιοσύνη , η κυβέρνηση δίνει μια σαφή απάντηση. Όλα στο φως και προφανώς η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της με τον καλύτερο τρόπο. Αρμόδια να μιλήσει είναι η ανεξάρτητη δικαιοσύνη».

Σε ότι αφορά τα πρόστιμα σε επιχειρήσεις και σχετικά με την παραβίαση μέτρων προστασίας των εργαζομένων για τον καύσωνα και σχετικά με τις εκπτώσεις ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως οι αποφάσεις εκδίδονται για να τηρούνται. «Θα είμαστε αμείλικτοι σε κάθε φαινόμενο παραπλανητικών εκπτώσεων. Ως προς το θέμα της προστασίας των εργαζομένων εξεδόθησαν αποφάσεις. Βιώνουμε πρωτοφανή καύσωνα και σε ένταση και σε διάρκεια και είναι αυτονόητο ότι πρέπει να τηρούνται τα μέτρα για την προστασία των εργαζόμενων. Δεν είναι δυνατόν οι αποφάσεις να μη τηρούνται. Θα συνεχιστούν οι έλεγχοι», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς για ανακοίνωση του νοσοκομείου Χαλκίδας για τον άνθρωπο που έχασε τη ζωή του από θερμοπληξία και είχε την διευκρίνηση ότι δεν πρόκειται για διανομέα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και έκανε λόγο για τραγικό περιστατικό. «Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του με τόσο άδικο τρόπο. Είδα κι εγώ αυτή τη διατύπωση η οποία ήταν επιεικώς ατυχέστατη και δεν νομίζω ότι χωρούσε σε μια ανακοίνωση συμβάντος. Οι έλεγχοι συνολικά στην αγορά γίνονται και έχουν πολύ αυστηρά πρόστιμα. Σε κάθε επιμέρους περίπτωση, οι αρχές θα σπεύδουν. Να μην υποκαθιστούμε τις αρχές και να μη προβαίνουμε σε πορίσματα», συμπλήρωσε. Απαντώντας σε ερώτηση για τον αρμόδιο πολιτικό προϊστάμενο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως ο κ. Γεωργιάδης από την πρώτη στιγμή έχει κάνει μια σειρά από ενέργειες και έχει πάρει αποφάσεις που τηρούνται με πολύ αυστηρά πρόστιμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ